Skocz do zawartości

Filtr powietrza do M57

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam mam pytanie czy jest jakaś różnica pomiędzy tanim filtrem Maxgear a np takim manem za 120zł ??

Pytam ponieważ na dniach czeka mnie wymiana filtra i nie wiem czy opłaca się kupować filtr o 100% droższy :D

jakie jest wasze zdanie na ten temat ?? :twisted:

Opublikowano
Według mnie kupujesz albo tani albo dobry, innej opcji nie ma. :mrgreen:

Teoria jest wtedy, kiedy wiemy wszystko, a nic nie działa

Praktyka jest wtedy, kiedy wszystko działa, a nikt nie wie dla czego

Na warsztacie łączymy teorię z praktyką: nic nie działa i nikt nie wie dla czego!!!

Cięcie plazmowe oraz usługi tokarskie http://ttcs.pll/

Opublikowano
ja bym nie przepłacał i założył tańszy filtr powietrza ale jeśli chodzi np o paliwa to tu bym nie oszczędzał :)
"Jeżeli nie potrafisz czegoś prosto wyjaśnić - to znaczy, że niewystarczająco to rozumiesz"
Opublikowano

Ja mam filtr powietrza za 11zl w moim M52B25 I jakos nie moge powiedziec zlego slowa a autko tez lekkiego zycia ze mna nie ma. Kiedys sie pytalem wlasciciela zakladu co tuninguja auta jaka jest roznica wlasnie miedzy zwyklym filtrem a taki sportowym wielokrotnego uzytku np. H&R czy jak I'm tam bylo. Powiedzial tak. Te sportowe maja lepszy przeplyw powietrza, przez co silnikowi sie lepiej oddych ale maja tez swoja ciemna strone, nie filtruja tak dokladnie. Male drobiny sie przez nie przedostaja I wpadajac do komory spalania I wiadomo ze po jakisms tam czasie zmniejszaja minimalnie kompresje ale powiedzial ze to sa zmiany nie wyczowalne.

A jesli chodzi o filtr paliwa, to jak swego czasu pracowalem jako doardca serwisowy Mitsubishi to mielismy przypadki ze po zastosowani do Carismy z silnikiem GDI filtra paliwa firmy filtron auta po jakims czasie wracaly na lawercie. Nie wiem czy wadliwa partia czy co poprostu w srodku ten filtr po czasie sie rozpadal I zatykal uklad paliwowy.

Sent from my BlackBerry 9780 using Tapatalk

Moja Bunia

http://www.bmw-klub.pl/forum/viewtopic.php?f=156&t=322746

Czym byś wilka nie karmił, zawsze na las spogląda.

Opublikowano
też mam niemiłe wspomnienia związane z filtronem :) pompa ciągnęła powietrze właśnie NOWYM filtrem paliwa marki filtron i układ się zapowietrzał, w przewodzie były bąbelki cały czas
"Jeżeli nie potrafisz czegoś prosto wyjaśnić - to znaczy, że niewystarczająco to rozumiesz"
  • Zasłużeni forumowicze
Opublikowano

Filtr oleju i paliwa to wiadomo że górna półka, ale co do filtra powietrza, to zdania są mocno podzielone.

Nie musi być od razu mann, ale w każdym razie wystrzegał bym się najtańszych zamienników.

Jakoś wykonania i użytych materiałów na pewno i tutaj ma spory wpływ na oczyszczanie powietrza.

U siebie mam boscha, i jest okej, dolot w środku mam czyściutki, nic złego się tam nie osadza.

Opublikowano
Filtry Filtrona do BMW nie bardzo się spisują. Jeśli chcesz by autko dostało te 4 konie więcej, to możesz wstawić K&N-a, a jeśli nie to proponuje Manna, najlepiej się spisuje w bmw .