Skocz do zawartości

318i Problem z centralnym zamkiem

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano (edytowane)

Witam, nie znalazłem na forum wątku z identycznym problemem więc postanowiłem założyć własny wątek, żeby nie błądzić. Mianowicie, zakupiłem stosunkowo niedawno 318i z 99 roku, problem polega na tym że centralny zamek z kluczyka zamyka wszystkie drzwi za 8-10 razem (po próbie zamknięcia samoczynnie się otwierają), zamykanie z kluczyka nie działa zupełnie, z zapasowego również. Ostatnio nawet przestały zamykać się wszystkie tylko zdarza się, że na kluczyk reagują tylko drzwi kierowcy. Rozumiem że problem może leżeć w module od zamka, mam drugie e46 w wersji angielskiej z tym, że jest to 323i, czy mogę bez problemu zamienić ten moduł? Od czego zacząć?

edit: przycisk wewnątrz auta działa bez problemu i zamyka wszystkie drzwi.

Edytowane przez Thazi
Opublikowano
Moduł komfortu mogę przełożyć z innego auta bez dodatkowych przeróbek? Posiadam drugie e46 "na części" i mogę przemontować, tylko nie wiem jak się do tego zabrać.
Opublikowano
Dzięki, spróbuję z drugim modułem. To E46 323i anglik, narazie na własny użytek, bo kilka gratów jeszcze pewnie wyjmę i będzie i na sprzedaż. Zależy czego potrzeba.
Opublikowano
Podmieniłem moduły i dalej jest tak samo, tzn próbowałem parować kluczyki, po podmiance, nie ma żadnej reakcji. Btw. ten drugi moduł różni się trochę od mojego (ja mam 2 otwierane szyby w tym drugim są 4)