Skocz do zawartości

e30 m50b25 kabel diagnostyczny, spalanie i inne

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

siema,

1. mam maly problem, uwazam ze mam troche za duze spalanie w swojej e30 m50b25, za 70zl robie ok 70km.. jazda spokojna a czasem przycisne.

mam dyfer na malej glowie z przelozeniem prawdopodobnie 4.10 (tak z tabeli wyczytalem :P ), wsumie 4 zapne i ok 150 mam odcine.

sonde uzywana od znajomego kupilem (gdy jej nie mialem to wolne obroty falowaly strasznie), wiec mysle ze jest ok..

na co zwrocic uwage co do spalania? moze byc tak przez przelozenie? wychodzi mi ok 16litrow :/ a benzyna tania nie jest.

2. w zwiazku z tym, ze nie chce mi sie jezdzic na komputer i placic co chwile za takowa usluge, a wiec czy moge kupic sobie jakis kabel? jaki to dokladnie bedzie?

3. jak mozna ustawic na zegarach poprawność działania tych "zielonych diod" ? o ile pamietam to jest check oil?

• Zasłużeni forumowicze
Opublikowano

Jak na 4 masz odcięcie przy 150 to na 5 osiagniesz 200??? Przy 100 km/k na ostatnim biegu jakie masz obroty.....mo z tego co piszesz to masz za ktrótki dyfer i dla tego też może palić dużo.

PZDR>

Opublikowano
dłuższy dyfer powinien to zmienić, chociaż granica między ciężką a lżejszą nogą jest cienka, trzeba się dobrze postarać by jeździć ekonomicznie :)

"Nikt nie wymaga od was samych zwycięstw.

Czasem i przegrać przychodzi.

Ale każdy ma prawo żądać od was ambitnej i nieustępliwej walki.

Nie dopuśćcie do tego, aby ludzie uznali was za niegodnych... podania ręki."

Henryk Reyman

http://img811.imageshack.us/img811/8193/mottol.jpg

Opublikowano

wlasnie kurcze problem jest, bo nie mam jeszcze kosci od 6cyl :?

lipa lipa, chociaz tylko w weekendy jezdze, bo studia, ale trzeba to spalanie zmienic :mrgreen:

Opublikowano

liczylem na wynik ok 13l :>

tak ludzie pier.. ze ich e34 czy e36 w miescie pali te 11l T_T mowie o m50b25

a druga sprawa, co zz tym kablem diagnostycznym?

• Zasłużeni forumowicze
Opublikowano

A ile ma palić na tak krótkim dyfrze??? Wsadzź 3,27 to spalanie spadnie ze 2-3 litry....a w trasie pewnie jeszcze wiecej. Fakt, na 4 będzie już robił 210 km/h i będzie mniej żwawy, ale co za coś.

PZDR>

Opublikowano

Nie wiem jaki jest sens celowego zaniżania spalania samochodów przez właścicieli... Ja zawszę mówię że pali ile musi :)

Z interfejsem jest tak że nie zdiagnozujesz starszych modeli niż 1998 rok nie mając interfejsu wykorzystującego port rs232 . Interfejsy na usb sprawdzają się tylko w przypadku nowszych samochodów.