Skocz do zawartości

[E39] 520i Znika zegarek, sterowanie radiem z kierownicy...

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Znika zegarek, sterowanie radiem z kierownicy, kontrolki kierunkowskazów i długich, "autko" na zegarach, światło cofania oraz centralny zamek z pilota przestaję działać.

Wszystkie te usterki pojawiają się jednocześnie, czasem bez widocznej przyczyny nagle wszystko zaczyna działać. Wymieniany był biały moduł pod schowkiem 61.35-8381491 bez efektu.

Wymieniłem moduł w słupku po prawej LCM III LWR 8386210 ale nie jestem pewien co do sprawności tego modułu.

Ktoś spotkał się z takimi objawami?

Pozdrawiam

E39 520i M52 1999r kombi

Opublikowano
Co do pierwszych usterek odnośnie informacji na desce roździelczej to pewnie słabe połączenie taśmy z zegarami lub sama usterka zegarów, ale jeśli wróciły do życia to raczej to pierwsze. Za centralny zamek odpowiada, chyba moduł komfortu,więc dokładnie go trzeba go sprawdzić
Ten post wyraża moją opinię w dniu dzisiejszym.Nie może on służyć przeciwko mnie w dniu jutrzejszym,ani każdym innym następującym po tym terminie.Ponadto zastrzegam sobie prawo zmiany poglądów bez podania przyczyny.
Opublikowano
Duży zbieg okoliczności jeśli sterowanie radiem, światło cofania czujnik deszczu pada jednocześnie z usterkami na zegarach, test zegarów przebiega prawidłowo.
  • 1 miesiąc temu...
Opublikowano

Dopatrzyłem się jeszcze kolejnych objawów: Po włączeniu halogenów i tylnych przeciwmgielnych przestają świecić kontrolki na tablicy, przestaje świecić oświetlenie pod lusterkiem (tył świeci)

Sprawdzona kostka stacyjki, sprawdzone połączenia, sprawdzone moduły komfortu i świateł. Już mi ręce opadają.