Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Nie mam w swoim aucie kierownicy wielofunkcyjnej, ale za to mam telefon z Androidem (aktualnie podpięty przez AUX, radio Business CD).

Szukam jakiejś wygodnej alternatywy do sterowania telefonem (odbieraniem rozmów) i utworami w telefonie.

Najlepiej jakiejś nakładki na kierownicę i jakiegoś patentu, żeby kabli było jak najmniej.

Na Allegro znalazłem jakieś tandetne transmittery fm z sterowaniem z kierownicy, ale nie wyglądają zachęcająco.

W innych wątkach znalazłem:

Groma: http://www.gromaudio.com/store/android_adapters/bmw_mini_1998-2006_usb_android_car_kit.html

i Belkin CarAudio Connect: http://www.belkin.com/us/F4U037-Belkin/p/P-F4U037/

Jest jakaś sensowna alternatywa?

BTW, ktoś już wymieniał kierownicę na wielofukncyjną? Co trzeba wymienić oprócz samej kierownicy?

Jest już jakiś wątek na ten temat?

Opublikowano

na pewno parrot asteroid mini jest lepszym rozwiazaniem niz transmitery ktore podales :)

dolozenie multifunkcji jest drogim kosztem ... pozniej jeszcze trzeba dolozyc bluetooth co jest rowniez drogim kosztem i calosc zakodowac :)

jesli chcesz to mozesz dolozyc multifunkcje i zestaw parrot CK 3100 i bedzie ci dzialalo odbieranie telefonow z pozycji kierownicy

Opublikowano

Na czym mi zależy najbardziej:

- żeby jak najmniej kabli plątało się po aucie

- żeby móc ładować telefon w trakcie jazdy

- żeby móc z niego odtwarzać muzykę i używać głośnomówiącego (nie koniecznie z kierownicy, może być inny przycisk lub aplikacja w telefonie, ale wtedy potrzeba jakiegoś sensownego uchwytu).

Asteroid może i fajny, ale nie pasuje mi jeszcze jeden wyświetlacz, skoro mam już nawigację i ekran w telefonie.

CK-3100 obsłuży tylko rozmowy, bez playera?

Opublikowano

z tego co mi wiadomo co CK3100 tylko rozmowy :)

sam rowniez stoje przed wyborem czegos do rozmow podczas jazdy ....

kiera multifunkcja juz jest ale ciezko wyrwac gdzies modul bluetooth dlatego jestem bardziej za urzadzeniamy typu parrot :) i padnie prawdopodobnie na na zestaw ktory poleca Andrzej :) tylko bede wyparywal az bedzie mozliwosc odbierania rozmow z pozycji kierownicy :)