Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam,

Od dłuższego czasu dręczy mnie buczenie podczas skręcania kierownicą. Dzieje się to na postoju i w ruchu na włączonym silniku i na wyłączonym.

Dźwięk tego cholernego :evil: buczenia dobiega gdzieś z okolicy kolumny kierowniczej na pewno nie jest to pompa wsp. bo wył. motorze też się dzieje.

Dodam że aplikowałem już WD40 na mieszki gumowe w ścianie grodziowej uszczelniające kolumne kier. i nic.

Może ktoś ma jakiś pomysł co to może być?

Opublikowano
Witam,

Od dłuższego czasu dręczy mnie buczenie podczas skręcania kierownicą. Dzieje się to na postoju i w ruchu na włączonym silniku i na wyłączonym.

Dźwięk tego cholernego :evil: buczenia dobiega gdzieś z okolicy kolumny kierowniczej na pewno nie jest to pompa wsp. bo wył. motorze też się dzieje.

Dodam że aplikowałem już WD40 na mieszki gumowe w ścianie grodziowej uszczelniające kolumne kier. i nic.

Może ktoś ma jakiś pomysł co to może być?

A to buczenie występuje przy zimnym silniku czy przez cały czas nawet po rozgrzaniu silnika?

Sprzedam, uchwyt ręcznego ze skóry, tylna klapa Pre-Lci Igiełka.

Człowiek nie potrzebuje gwiazdy, błyskawicy a nawet czterech pierścieni, człowiek potrzebuje dwóch nerek.

Moja ślicznota: http://www.bmw-klub.pl/forum/viewtopic.php?f=158&t=211412 oceń:D

Opublikowano

Dźwięk tego buczenia wydaje mi się że dobiega gdzieś z okolicy kolumny kier.

Ale nie chce pochopnie rozbierać kolumny, bo wiadomo jak jest z tymi plasticzkami lubią się wredne pourywać,

jeszcze jak się nie wie jak to tam jest poskładane, a prawdopodobie trzeba jeszcę sciągać kierownicę i airbag :(

Tylko po co? czy w tej kolumnie może być coś co by wydawało taki dzwięk może jakiś czujnik elektromagnetyczny monitorujący skręt kierownicą?

Opublikowano

Myślę, że to buczenie to może być jak u mnie pompa hydrauliczna od wspomagania kierownicy.

Zobacz czy masz odpowiedni stan płynu hydraulicznego.

Jak się rozgrzewa zwiększa się automatycznie objętość płynu i przestaje "buczeć".

Opublikowano
Myślę, że to buczenie to może być jak u mnie pompa hydrauliczna od wspomagania kierownicy.

Zobacz czy masz odpowiedni stan płynu hydraulicznego.

Jak się rozgrzewa zwiększa się automatycznie objętość płynu i przestaje "buczeć".

Pompa? ale na wyłączonym silniku pompa nie pracuje, a buczy

płyn do wspomagania sprawdzałem jest w normie

Opublikowano
U mnie w e46 buczenie występuje tylko na zimnym silniku i nie musze wcale skręcać, buczy cały czas do momentu rozgrzania...trochę mnie to dziwi :?
Opublikowano
Ja miaem takie odglosy jak sworzen byl suchy. Zajechalem do mechanika napuscil oleju i przeszlo. Mialem to na wylaczonym jak i wlaczonym silniku
Miałeś wypadek? Pomogę w uzyskaniu odszkodowania
Opublikowano
Ja miaem takie odglosy jak sworzen byl suchy. Zajechalem do mechanika napuscil oleju i przeszlo. Mialem to na wylaczonym jak i wlaczonym silniku

Może to jet to?

bezel141 mógłbyś dokładniej opisać o jaki sworzen chodzi? gdzie on jest jak się do niego dostać?