Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
a ja wlasnie ddzwonilem do pani ze skaly czesci bmw tylko oryginaly i kosztuja 87 zl za sztuke wiec kwestia rozwiazana wole oryginaly
Opublikowano
Zmieniłem obydwa po kupnie samochodu. Jeden był febi drugi sidem. Sidem wytrzymał 30 tys. km , febi 38 tys. km. Teraz założyłem lemforder - podobno są na pierwszym montażu... pojeździmy zobaczymy.
Sama radość :)
  • Zasłużeni forumowicze
Opublikowano
Podejrzewam, że oryginał będzie właśnie zrobiony przez Febi, albo Lemforder :wink:

Też tak podejrzewam.

Odnośnie elementów zawieszenia, to jestem za oryginałami (mogą być bez znaczków BMW oczywiście), ale odnośnie łączników stabilizatora... hmm, to leci najczęściej, więc im taniej tym lepiej. W praktyce się przekonałem, że tu akurat jakość nie ma wielkiego znaczenia. Oryginał BMW za 140zł, firmowy za 90zł, podróbka za 60zł i kupiony na allegro za 20zł wytrzymują tyle samo (E34, przód).

Kai
  • 3 tygodnie później...
Opublikowano
Za takie pieniądze można zaryzykować. Facet pisze, że mają metalowe miseczki, chociaż ja np. zmieniam łączniki Lemfordera co ok. 15 tys. ale z powodu zerwanych gum, a nie wybitych miseczek (mam zawieszenie M technik z stabilizatorem fi 26). Chyba je kupię i sprawdzę, czy są faktycznie przystosowane na nasze drogi.
Opublikowano

ja kupilem laczniki firmy mototechnika (42 zl za 2 sztuki) i jestem zadowolony!!nic dodac nic ujac!!

mialem swoznie febi i wytrzymaly 6000km i musze je znow wymieniac! moje zdanie jest takie ze nie zawsze co markowe to dobre!!