Skocz do zawartości

[E46 M52TUB28] Długość Bagnetu-Miarki Oleju 328Ci

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
Wydaje mi się że mam w swoim BMW zbyt długą miarkę oleju, ponieważ szykuje się do wymiany , a rok temu mechanik podczas wymiany oleju nalał mi 5,8 litra, co trochę nie zgadzało się z forumowymi ustaleniami o 6,5 litra. Postanowiłem zgłębić temat i dla tego pytam się was - Jaką długość powinien mieć bagnet w M52TUb28 ( chodzi mi o długość bagnetu bez uchwytu - czyli od oparcia się o rurkę tam gdzie są oringi do samego dołu gdzie mamy miarkę oraz o długość samej skali ( ten plastik na końcu ) Oraz gdyby ktoś mógł prosił bym o podanie prawidłowego numeru , Mi wdg RealOem pokazuje sie taki nr 1436 293 ( on ma długość 60cm ) natomiast ja mam u siebie bagnet o numerze 1433 493 i ma on długość 61,4 cm . :search: Dodam także iż nie znajduje go katalog realoem oraz aso bmw także bez trafień, natomiast ten który powinienem mieć znajduje