Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam

Właśnie zamontowałem nowy czujnik kąta skrętu do X3 2,0d z 2008 roku (paliły się 3 kontrolki AirBag, 4x4 i (!) ). DIS wywalał błąd czujnika kąta skrętu a przy odczycie wartości kąta było cały czas -1440st.

Po założeniu nowego czujnika okazało się, że nie wystarczy tylko kalibracja i kasowanie błędów, a trzeba dodatkowo zakodować czujnik.

Nowy czujnik 950zł i mnóstwo pracy przy wymianie, a kontrolki nadal świecą.

Dysponuję kabelkiem k+D-CAN, INPĄ i DISem (v44 z kodowaniem i V57 bez kodowania).

Czy mogę liczyć na waszą pomoc w postaci instrukcji step by step jak i czym zakodować ten czujnik?

A może ktoś z Warszawy lub okolic chciałby zakodować mi ten czujnik (oczywiście nie charytatywnie)?

Opublikowano

Kolega dziqsek chyba nie dysponowany, bo nie odpisuje na PW i nie odbiera telefonu, ale czekam cierpliwie dalej. W między czasie sporo poczytałem na temat kodowania i nigdzie ani na polskich ani zagranicznych forach nie znalazłem opisu kodowania nowego modułu LWS. W większości postów znalazłem informację o użyciu SSS do kodowania nowych modułów w nowszych autach (po 2007). Dla używanych podzespołów ludzie polecają wgranie pustego pliku MAN NCSem lub zmianę VINu przez WinFKP. Co zrobić w moim przypadku?? Pusty MAN załatwi sprawę?

Duże HELP!

• Zarejestrowani
Opublikowano
Kolega dziqsek chory dlatego nie odpowiada bo mowic po prostu nie moze ;/ Ale spokojnie jeszcze ze dwa dni i dojde do siebie :cool2:

b4c4c1867b858a60.jpg.30a4296d964cadcc5bbee45deeb1292d.jpg

OFICJALNY ZEWNĘTRZNY PARTNER BMW AG

Chiptuning Programowanie Carplay Kodowanie Diagnostyka BMW AOS

Tel. +48-790-465-462

https://www.facebook.com/Codemybimmer

https://www.instagram.com/codemybimmer

• 2 lata później...
Opublikowano

Witam

Niestety też muszę wymieniać czujnik kąta skrętu w takiej samej bmw.

Tylko mam problem ze ściągnięcie kolumny kierowniczej. Czy da się to zrobić z wewnątrz samochodu? Poodkrrcalem wszystko juz na maxa wyciągnąłem kierownicę prawie pod oparcie fotela i brakuje mi jeszcze trochę ale coś blokuje...szarpalem i nic.

Proszę o podpowiedź.