Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

witam , mam problem ze skrzynia a dokladni wymienilem juz ja poraz 3 i ciagle jest ta sama sytuacja , pare godzin po zalozeniu nowej skrzyni wszystko chodzi idealnie a pozniej znow udziela sie obiaw jakby wnietych lozysk w skrzyni , czyli po wcisnieciu sprzegla cisza a bez wcisnietego trajkocze , tym razem wstawilem skrzynie z 2001 roku od m54b30 , i z dnia na dzien jest coraz gorzej coraz bardziej metalicznie wszystko pracuje ( olej byl wlany nowy ) , czy to moze byc np dwumas ?

viewtopic.php?f=72&t=117890

Opublikowano
wybralem kiepski serwis , jedynie na tarcze sprzegla zwrócili uwage ze jest ok , moj bład . ale moze komus posypal sie dwumas i mial podobne objawy ? bo juz zaczynam watpic w to ze kazda skrzynia na rynk do e39 ma wade z tym lozyskiem w srodku , tym bardziej nie z 2001 roku i od nowszej bemki , po lifcie przyupadkiem nie wyeliminowali tej wady w skzyniach ?
Opublikowano
wybralem kiepski serwis , jedynie na tarcze sprzegla zwrócili uwage ze jest ok , moj bład . ale moze komus posypal sie dwumas i mial podobne objawy ? bo juz zaczynam watpic w to ze kazda skrzynia na rynk do e39 ma wade z tym lozyskiem w srodku , tym bardziej nie z 2001 roku i od nowszej bemki , po lifcie przyupadkiem nie wyeliminowali tej wady w skzyniach ?

A nie lepiej rozebrać skrzynie i powymieniać te łożyska? Wydaje mi się że może faktycznie wyjdzie to trochę więcej ale masz pewność że to jeszcze długo pochodzi.

Moja Bunia

http://www.bmw-klub.pl/forum/viewtopic.php?f=156&t=322746

Czym byś wilka nie karmił, zawsze na las spogląda.

Opublikowano
objawy zużytego dwumasu sa zupelnie inne, takze raczej nie ma zwiazku, choc przy zwalaniu skrzyni fajnie sobie sprawidzc wszystko zeby pozniej nie podwajac kosztow, tym bardziej ze nie zmieniasz sam a w serwisie
-->> masz problem z bmką, potrzebujesz diagnostyki, podpięcia pod kompa? napisz a pomogę[/b
Opublikowano
szkoda ze nie sprawdzilem , ale z drugiej srtony tez nie wierze w to ze 4 skrzynia na tym samochodzie ma identyczna dolegliwosc , bo poprzedni wlasciciel tez raz zmieniał .
Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę.