Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Odpowietrzenie odmy.

Parcieje i peka, jest to problem wszystkich N47.

Za co, nota bene, dostalem opier..nicz w innym watku, ze niby jakim prawem ja zaliczam to do usterek :cool2:

Jedz do ASO i kup nowy, kwestia 30 - 40 zl.

Mam angielsko-jezyczny system = brak polskich znakow diakrytycznych - przepraszam :(
Opublikowano

To wklep w googlach "odma" :cool2:

Opary oleju z ukladu korbowego sa zasysane przez turbine z odmy wlasnie tym przewodem.

Jesli przewod "puszcza" to sie poci, stad olej na nim.

Mam angielsko-jezyczny system = brak polskich znakow diakrytycznych - przepraszam :(
Opublikowano

Tak, ten karbowany przewod.

Podaj VIN to ci wrzuce numer czesci, zeby te swiete krowy z ASO nie musialy isc z Toba do samochodu, w celu zlokalizowania elementu :cool2:

Opublikowano

Nr 7 na schemacie -Przewód 13717803842

http://www.realoem.com/bmw/diagrams/q/r/237.png

Opublikowano

Tak.

U mnie jest troche w innym miejscu niz u Ciebie, ale to raczej ten sam element.

Nie wiem skad jestes, ale w Wroclawiu w ASO bylo taniej niz na allegro z przesylka...

Tylko za to "szanuje" ludzi w ASO :)

Opublikowano

U mnie w ASO twierdza, ze wymiana co 2 serwisy oleju, a to ta sama odma.

Wiem, ze nie ma tam za bardzo co sie zepsuc, ale...

Zdania sa podzielone na ten temat :)

Ja wolalem wymienic, bo nie oszczedzam na swoim samochodzie...

Opublikowano

Uwazaj na szczelnosc tego przewowdu.

Przylacze tego weza do dolotu turbiny jest juz za filterm powietrza.

Wszystko co tam wleci, lacznie z malutkimi kawalkami platiku, bedzie mialo "dzien dobry" z lopatkami turbiny! :nienie:

Polecam ci nawet nie odpalac samochodu i sprawdzic, czy nic sie nie dostalo do tego grubego weza!

• 8 miesięcy temu...
Opublikowano
może podrzuci ktoś jak wygląda cała odma do N47 lub nr części

W N47 odmy się nie wymienia, info z ASO BMW, umyj.

Hej,

No wlasnie w tym watku jest nieco inaczej bo kolega nockenwelle1991 ma n47d20c (widac po rozkodowaniu vinu) i jednak jaks guma mu tam sparciala.

Chcialbym sie delikatnie dopytac czy ta guma nalezy do odmy , czy to osobna jakas czesc ?

A jak ostatecznie sprawa sie skonczyla i jakie koszty ?

Czysciles odme, czy wimieniales?

Pozdro