Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam specjalistów BMW,

Mam problem z moją jedynką (118d, 2009r, mpakiet, 3drzwi) albowiem gdy dzisiaj wyruszyłem w trasę, to samochód od prędkości około 80km/h wibrował i czym szybciej się jechało, to mocniej wibrował. Przy prędkości 130km/h pieniądze w szufladce zaczęły mi głośno brzęczeć... Na początku myślałem, że to jest wina nawierzchni, ale to się działo przez całe 120km które przejechałem. Jako, że mój mechanik znajduje się teraz ode mnie 120km, to nie mogę podjechać do niego, więc chciałbym się Was spytać czy to jest poważny problem, czy może koła są obluzowane, albo z zawieszeniem coś jest nie tak. Jeśli to coś poważnego, to jadę jeszcze dzisiaj do mechanika.

Prosiłbym o profesjonalne porady, dziękuję i pozdrawiam,

Sobi

Opublikowano
Do sprawdzenia podpora wału. Są sposoby na sprawdzenie bez rozbierania. Jak będziesz jechał samochodem i wchodził pomału w zakręt to depnij mu i objawy powinny wystąpić podobne. Odczujesz to wyraźnie spod samochodu i bez drgania kierownicy a uderzenia będą głuche i narastające z prędkością auta.
Opublikowano
Spróbowałem tego sposobu, ale takich skutków nie odczułem niestety;/. Boję się, że jak zawiozę do mechanika, to zabierze mi auto na tydzień, a teraz sobie pozwolić na to nie mogę.
Opublikowano
Jedź na szarpaki na stację diagnostyczna niech sprawdzą zawieszenie, a później do wulkanizatora wyważyć koła. Będziesz wiedział czy coś ci grozi czy nie. Jak nic nie wykryją to spokojnie jeździj aż znajdziesz czas, może usterka bardziej się ujawni.