Skocz do zawartości

[e46 touring] Dobry schemat centralnego zamka

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam,

Poszukuję dobrego schematu centralnego zamka, mianowicie chcę sprawdzić połączenie kabli pomiędzy centralką w schowku a kostkami w tylnej klapie bez konieczności rozbierania tapicerki itp. Mam problem z samo otwierającą się tylną szybą, oraz niedziałającym przyciskiem pod wycieraczką. Sam przycisk jest sprawny. Instalacja od przycisku w stronę otworu w nadwoziu również w porządku.

Opublikowano
  • Autor
Tak, znalazłem na tym schemacie że jest to pin 2 (Rear window opening switch) ale nie wygląda to na prawidłowy w moim aucie.
Opublikowano
  • Autor
Wszystkie kable sprawdzone, są w porządku. Ciekawe w czym problem, centralka?
Opublikowano
Szyba otwiera Ci sie moze po wylaczeniu swiatel? Czy losowo podczas jazdy?
Opublikowano
  • Autor
Otwiera się losowo podczas postoju przy wyłączonym silniku (auto otwarte), przy zamkniętym aucie z kluczyka, przy zamkniętym aucie z pilota oraz podczas jazdy. Jak otwiera się szyba sama, to słychać w kabinie nawet kilkukrotne zwarcie przekaźnika w centralce.
Opublikowano

W sedanie takie numery dzieja sie przy przegnitej lampce podswietlenia tab. rej.

W turasie bedzie podobnie- sprawdz przewody w przelotce i przy przycisku.

Opublikowano
  • Autor
Cała listwa nad tablicą rej. wygląda dobrze, nic niepognite, niezaśniedziałe, przewody ok, kostka również.
  • 2 tygodnie później...
Opublikowano
  • Autor
Przyczyna znaleziona, poluzował się moduł z tyłu pod dachem, tam gdzie idzie wiązka w poprzek auta na dachu, (na wysokości anteny pod podsufitówką).