Skocz do zawartości

Bmw e39 2001 2.0d touring problem z pompowaniem poduszek

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano (edytowane)
Witam jestem w posiadaniu e39, którą kupiłem z myślą, że będę musiał w nią zainwestować, żeby mieć pewne, sprawdzone auto. Cieszy mnie fakt ze cała buda jest prosta, podwozie nie jest zgnite, dziurawe, podłużnice proste, elementy podwozia oryginalne. Jestem po kompletnej wymianie zawieszenia, czyli zlikwidowanie luzów przód tył(czyli wahacze itd.) oraz wymianie poduszek NIVO oraz ustawieniu zbieżności na 4 koła jednocześnie i teraz auto prowadzi się jak prawdziwe BMW, a nie jakieś auto ze znaczkiem. I tutaj pojawia się pierwsza prośba do was, gdyż auto same nie może napompować poduszek tylko trzeba to zrobić manualnie, czyli sprężarką stacjonarną. Od razu zaznaczam, że kompresor który siedzi w autku jest sprawny, ponieważ był uruchamiany i raczej błąd leży w jakimś sterowniku, więc kieruję prośbę o jakieś podpowiedzi z waszej strony co do tej kwestii. Drugim problemem który mnie drażni jest fakt, że autko na wolnych obrotach dymi( oczywiście jak dodam gazu to też), lecz nie jest to tak potężna chmura dymu jak czytałem w innych przypadkach, więc również w tej kwestii proszę o wypowiedz ludzi znających się na temacie. Jeżeli już wszystko zrobię to na pewno pochwalę się BMW na forum, lecz chcę ją pokazać gdy już będzie w stanie BDB, a to tego to już niedługo, gdyż jak uporam z tymi problemami co wyżej to już tylko zostaną szczegóły. Pozdrawiam i zarazem proszę o odpowiedzi na mój temat. Edytowane przez MlodyBS
Opublikowano

Jezeli chidzi o NIVO i elektronike to automatycznie kwalifikuje sie do podpiecia pod kompa, wtedy bedziesz wiedziec czy sterownik a moze czujniki padly. Inaczej nie wywrozysz raczej nic. Poduchy raczej sa ok skoro sa nowe. Auto stoi normalnie czy "siadlo"?

Popraw tytuł tematu zeby nie został zamkniety.

http://s25.postimg.org/fhz6cbo73/podpis_forum.jpg

Mieszkasz w Holandii? Zajrzyj tu: http://www.bmw-klub.pl/forum/viewtopic.php?f=168&t=208939 Mój Individual >>klik<<

Zamienię 2szt BBS RS 700 8,5Jx18 za 2szt BBS RS 701 10Jx18, bądź deal na 19" ACS Type III

Opublikowano
Już 6 dzień jeżdżę na tych poduszkach i auto nie "siadło", więc jak mówisz podepnę pod kompa, to będę wiedział co i jak. A może ktoś mi doradzi z tym dymieniem, czy można bez obaw jezdzić czy może muszę coś działać. Pozdrawiam
  • 3 miesiące temu...
Opublikowano

witam,ja mialem takie cos u siebie i musialem zregenerowac kompresor

zrobili mi w przeźmierowie koło Poznania i działało bez problemu ,jezdzilem jeszcze 2 lata i sprzedałem :)