Skocz do zawartości

Jak rozpoznać obudowe i ramkę lusterka?

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano (edytowane)

Mam połamaną ramkę lusterka oraz obudowe... lusterko sprawne fotochrom plus samoskładanie.

Od dłuższego czasu szukam tych elementów na podmiankę i nikt nie jest mi w stanie powiedzieć jaką ramkę i obudowę mam kupić.

Już nawet zdecyuduje się na nówkę...

Pomocy plis!!! Zima idzie i niechce żeby mi się lało do lusterka i zamarzało!

Zgóry dzięki

VIN: WBADP010X0GX04805

Drab

Edytowane przez VValet
Opublikowano

Tu masz cala grupe elementow:

http://www.realoem.com/bmw/partgrp.do?model=DP01&mospid=47555&hg=51&fg=07

A tu (wg. mnie) interesujace cie czesci

http://www.realoem.com/bmw/showparts.do?model=DP01&mospid=47555&btnr=51_2252&hg=51&fg=07

Ramka ma numer 6 i powinna w ASO kosztowac ok. 50 zł.

Interesuje cie numer 51168213226.

Ten numer podaje sie zamawiajac elementy w ASO, badz szukajac czesci w googlach.

06 Rama prawa 1 51168213226 $13.87

Pozdrawiam.

Mam angielsko-jezyczny system = brak polskich znakow diakrytycznych - przepraszam :(
Opublikowano
Jesli jest to osobna czesc (posiada swoj oddzielny numer) to tak.
Mam angielsko-jezyczny system = brak polskich znakow diakrytycznych - przepraszam :(
  • Zasłużeni forumowicze
Opublikowano
Jest możliwość zakupienia osobno samego trójkącika do okna?

U mnie to aluminium dostało purchli i bym wymienił, a nie ma sensu wymiana całości :/

A nie lepiej dać do lakiernika ? Ja tak zrobiłem :cool2:

Opublikowano

Kolego ja te trójkąciki sam odświeżyłem z bardzo dobrym skutkiem. rozbierasz lusterko z elementów plastikowych, to czego nie chcesz malować zaklejasz taśmą, papierek ścierny mniej więcej 180 - 220 i czyścisz ładnie, potem odtłuszczasz i dajesz kilka cienkich warstw podkładu w sprayu, potem można delikatnie papierkiem wodnym 1000 na mokro przelecieć i prysnąć czarnym matem w sprayu. Jak zrobisz to dobrze to 2 lata napewno wytrzyma. Warunkiem jest to aby umieć się posługiwać prawidłowo farbą w sprayu (nie robić zacieków) i spokojnie malować cienkimi warstwami w kilkuminutowych odstępach.

Gwarantuje Ci że lakiernik Ci tego w inny sposób nie zrobi :wink: