Skocz do zawartości

zbyt czuły ABS Bmw e39 98r. 2.0i

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
Byłem u innego mechanika który po podłączeniu kompa powiedział że to jest prawy tył piasta.

A po czym on to stwierdził że akurat piasta a nie czujnik? Masz luzy na łożysku?

Co do piasty - ja u siebie rozwaliłem dwa małe ściągacze i półoś próbując ją wybić z piasty. Dopiero jebitny ściągacz i co chwila obijanie młotkiem pomogło.

Poskładałem później wszystko na szybko z nowym łożyskiem i piastą a podczas pierwszej jazdy wyskoczyl błąd abs... Więc jeszcze raz wyciągnąłem czujnik, oczyściłem wszystko wokół i zamontowałem ponownie.Od tamtego czasu działa jak należy.

Opublikowano
w sumie to nie wiem czym on sie kieruje że to jest piasta, podłączył kompa wsiadł do samochodu pojechał i jak wrócił to powiedział, że jest to piasta. Ja w poniedziałek pojadę do innego mechanika i jeszcze raz sprawdzę czujnik czy jest oki bo nie bardzo chce się bawić z tą piastą.
  • 1 miesiąc temu...
Opublikowano

Wymieniłem już piastę koszt 150 zł za część i tyle samo za robotę.

W końcu na liczniku nie mam już choinki kontrolki znikneły.

Teraz mam nowy problem a mianowicie nie mogę wyłączyć wycieraczek tylko wyciągniecie bezpiecznika pomaga :(