Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam, zastanawiam się nad odświeżeniem wyglądu mojej e39 i wydaje mi się, że dobrym sposobem byłoby dodanie do moich zwykłych reflektorów ringów. Tu powstaje pytanie czy warto, a jeśli tak to lepiej zwykły led, CCFL, czy led smd? Poza tym czy po montażu takich ringów mogą być problemy z przeglądem? I czy maja one wpływ na bezpieczeństwo, pogarszają albo polepszają widoczność, czy to zwykły bajer.

Drugie pytanie to polerka kloszy reflektorów, jest jakaś pasta polerska którą polecacie?

• 2 miesiące temu...
  • 1 miesiąc temu...
Opublikowano
Co do ringów w e39 jak się domyślam przed liftingiem (zwykłe lampy), montowałem znajomemu ringi CCFL. Wygląda to przyzwoicie. Możesz ich używać jako świateł postojowych. Ringi led smd znacznie lepiej świecą napewno ale z bliska gorzej wyglądają. Tylko że do tych lamp jakie Ty posiadasz montowałbym raczej CCFL. Bardzo ładny efekt po zmroku. W dzień przy zapalonych światłach nic nie widać praktycznie niestety. A co do polerki kloszy: ja najpierw w zależności od zniszczeń powłoki używam drobnych papierów na wodę ( mocno zniszczone zaczynam od nawet 600 stopniowo aż do 2500). Szlifuję ruchami podłużnymi, z tym że zmieniając ruchy poziome na pionowe miedzy kolejnymi gradacjami papieru. Każda kolejna musi być coraz dokładniejsza. Nie wolno zostawić najmniejszych rysek po poprzednim papierze i przejść do następnego będzie wszystko widoczne. Raczej polecam zaczynać od 1500 - 2000 - 2500. Wtedy używam pasty G3 Farceli, a na koniec mleczka polerującego T2. Efekt oszałamiający.