Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam

Mam bmw e90 lift z dużą navi no i zestaw głośnikowy chyba najsłabszy jaki był możliwy bo nie ma w tej opcji maskownic na trójkąty w drzwiach.

Kupiłem Gladena one 201 + wzmacniacz crancha 4 kanałowy

i teraz tak

podłączyłem konwerter ghosta w bagażniku z remoutką

sygnał do konwertera puściłem od tylnych głośników

konwerter do wzmaka

no i od wzmaka powyprowadzane kable do nowych głośników

teraz jakie sa problemy:

1 - samochód nie usypia głośników

2 - głośniki jak jest cały czas syczą delikatnie , jak muzyka nie gra to jest to słyszalne

3 - no i słychać zakłócenie od silnika, głośniki równo z obrotami silnika pracują

4- ustawiając strefę front back , funkcja działa niepoprawnie , ustawiając wyłącznie na front , przednie głośniki nie działają

teraz pytanie co jest źle co naprawić

no i na koniec , może juz powinno trafić pytanie do innego działu ale że zmiana zaszłą przy tworzeniu nagłośnienia to juz tutaj zostawię:

Baardzo dziwny dźwięk niczym stara prasa rolnica , dźwięki pulsacyjne. syczenie + cykniecie/puknięcie i tak cały czas, na zewnątrz auta stojąc z tyłu jest to bardzo słyszalne a najbardziej przy prawej tylnej stronie. Podejrzewam pompę paliwa , ale co mogło by się stać, silnik chodzi równiutko. czy wjazd na komputer coś rozpatrzy ?

motor to 320d 177ps

nie jestem pewny czy to po tej ingerencji w nagłośnienie, trochę się tam dłubało przy tych kablach, czy to już było tylko się nie wsłuchiwałem

Ogromne dzięki za pomoc

Pozdrawiam

• 3 tygodnie później...
Opublikowano

cześć kolego,

masz źle podłączony sprzęt ;-)

czy wzmak na funkcję włączania/wyłączania przy otrzymaniu sygnału,

czy trzeba użyć napięcia +12V do wejścia remote we wzmaku?

- prawdopodobnie nie masz tego dobrze zrobionego

Druga opcja czyli szum to złe kable z sygnałem z głośników (czy są ekranowe chinch?)

Trzy to zła konfiguracja wzmaka.

W razie pytań pisz na priv.

pozdrawiam,

piotr

www.radiocar.pl - profesjonalne nagłośnienia, elektronika.