Skocz do zawartości

[E61] czujniki w szybie przedniej

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Muszę wymienić szybę. Mam szybę z czujnikiem okrągłym, na naklejce jest dziurka dokładnie w środku. Ale chciałbym wsadzić Headup i widzę, że są pod Headup szyby z innym rodzajem czujników. W tym momencie chyba będę musiał wymienić te czujniki, czy czujnik.

Jak to jest z tymi czujnikami, może mi ktoś wyjaśnić?

pzdr Rysiek
Opublikowano
Witam. Nie ma tak ze sie wyminia czujnik pod szybę, wymienia sie szybę losująca do czujnika. Skąd jestes? Moge polecić Autoszyby w Ciechanowie super ceny szybka wymiana.
Nie ma tego złego co by na dobre nie wyszlo
Opublikowano
  • Autor

No jestem z Raciborza. Trochę daleko do Ciechanowa. Daj namiary.

Ale wracając do szyby. Mam z okrągłym czujnikiem tzw. nowym po FL. A nie widziałem szyb pod ten czujnik mające opcję HeadUp ?????

pzdr Rysiek
Opublikowano
No jestem z Raciborza. Trochę daleko do Ciechanowa. Daj namiary.

Ale wracając do szyby. Mam z okrągłym czujnikiem tzw. nowym po FL. A nie widziałem szyb pod ten czujnik mające opcję HeadUp ?????

byleś u tych za Zewem na przeciwko inter-cars? W src?

Opublikowano
  • Autor

Oczywiście, to moi sąsiedzi. Oni mi to założą ale szybę musze ew. gdzieś dostać. Mam auto po delikatnym zdarzeniu (sprowadzone) i musze wymienić deskę.

Pomyślałem, jak dołożyć Headup to teraz jak będzie wszystko rozebrane. Ale z tą szybą są cyrki. Ponoć BMW w modelach po 2007 (tzw. poliftowych) zastosowało nowe czujniki (tzw. okrągłe) w szybach, ale w modelach z Headup-em pozostało przy starych szybach z czujnikiem prostokątnym.

Ja bym najchętniej tej szyby nie wymieniał na dedykowaną, tylko pozostał przy zwykłej. Bo jak się trafi kamień to będzie znowu problem, a headup bym dołożył bo jest okazja.

pzdr Rysiek
Opublikowano
Oczywiście, to moi sąsiedzi. Oni mi to założą ale szybę musze ew. gdzieś dostać. Mam auto po delikatnym zdarzeniu (sprowadzone) i musze wymienić deskę.

Pomyślałem, jak dołożyć Headup to teraz jak będzie wszystko rozebrane. Ale z tą szybą są cyrki. Ponoć BMW w modelach po 2007 (tzw. poliftowych) zastosowało nowe czujniki (tzw. okrągłe) w szybach, ale w modelach z Headup-em pozostało przy starych szybach z czujnikiem prostokątnym.

Ja bym najchętniej tej szyby nie wymieniał na dedykowaną, tylko pozostał przy zwykłej. Bo jak się trafi kamień to będzie znowu problem, a headup bym dołożył bo jest okazja.

na Pw. napisałem ci nr.gg. gościa pisz do niego może będzie ci umiał coś załatwić .

Opublikowano

Czujnik musi być z literką D

Miałem taki i przyjechał gościu po niego z twojej okolicy .

Mogę poszukać namiarów na niego to jakiś znany elektryk było widać , że ogarnia temat.

Jak będziesz zainteresowany to pisz na pw.

sprzedam części do bmw M5 03.2007r.