Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
Witam kolegów, przeczytawszy posty na forum nie znalazłem odpowiedzi na temat mojego pytania, a mianowicie przestało działać webasto, nie odpala się zarówno z idrive jak i z pilota, diagnostyka ncs i DIS nie pokazała żadnego błędu, więc gdzie leży problem ???
Opublikowano
Webasto diagnozuje śie oddzielnie ,opisz szerzej temat ,zupełna cisza czy słychać pompkę webasta i nie odpala bo inaczej to czarna magia.
Opublikowano
Pompę słychać, że coś robi ale nie startują wentylatory, na idrive nie można zaznaczyć pokrętłem funkcji grzania, może zadam pytanie ianczej jak zdiagnozować samo webasto, mówimy tu głównie o DISie bo tylko do tego mam dostęp
Opublikowano

Jezeli nie slyszysz dmuchawy cos jest nie tak z nia(uszkodzony silniczek/zatarty). Lub sterownik ma walniety obwod dmuchawy. Dmuchawa/pompki startuja jako pierwsze później dopiero nastepuje zaplon. Olej temat swieczki bo to nie ten etap !

Sa dwie pompki:

1 paliwa, slychac bardziej cykanie

2 wody ciezko ja uslyszec

Po 3 nieudanych próbach webasto blokuje sie.

blad: 9B2E

Do pelnej diagnozy potrzebujesz dodatkowego interfejsu ktory podlacza sie bezposrednio do webasto.

Na moje: wymontowac webasto, sprawdzic na krotko czy dziala pompka wody, dmuchawa. Jezeli beda dzialaly to obstawiam sterownik.

Na 100% brak bledow od webasto ?

• 1 miesiąc temu...
Opublikowano
Panowie odgrzewam kotleta, po zabawie disem i usunięciu błedu zablokowanego pieca startuja wentylatory nic poza tym po jakimś czasie sie wyłączają i to tyle w tym temacie, i dalej pojawia sie problem zablokownaego pieca, czy ktoś miał podobny objaw ??? Motor n47 z 2008 roku ... Sprawa zaczyna mnie irytować :mad2:
Opublikowano
Nie ma cykania wentylatory startuja popracują i przestają i potem chcac odpalić z idrive ikona independet heather jest nieaktywna, mam już tzn wku... wa :mad2: dis wywala tylko bład zablowanego pieca czyli 9b2e
Opublikowano

Spokojnie kolego, to tylko nowe wyzwanie ;)

w disie jest test pompki paliwa od piecyka, sprawdz, byc moze to ona.

Jak sie nie myle to w inpie tez cos od pompki jest.

Generalnie dzialajaca pompka "cyka", jezeli jest uwalona to spokojnie mozesz kupic uzywana.

Ja kiedys u siebie mialem uwalony sterownik + pomka wody do wymiany, to byla jazda ;)