Skocz do zawartości

E36 1,6 problem z obortami i mocą

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
witam po roku przerwy w garażu stanęła znów bmw tym razem e36 , niestety nik na forum chyba usunięty ale postaram sie go odzyskać , mam taki problem z autem e36 1,6 na łańcuszku że że po odpalaniu auta (odpala od pierwszego strzału) po krótkim czasie normalniej pracy obroty auta spadają do 500 i lekko falują i wtedy auto w przedziale obrotów miedzy 1000 a 2000 jest bardzo słabe i się dławi , to samo jest jak chce jechać w tym przedziale obrotów , wystarczy że dodam gazu i będę jechał powyżej 2000 tyś obrotów i auto idzie pięknie , problem ustępuje po przejechaniu kilkuset metrów na tych większy obrotach , wydaje mi się że wtedy spaliny bardziej śmierdzą niż normalnie ale nie wiem czy to efekt tej usterki czy tego ze auto jest zimne bo występuje to tylko na zimnym silniku , ma ktoś teorie co to może być, pierwsze co przyszło do głowy to przepywka ale na innej sprawnej jest to samo .
  • 2 miesiące temu...
Opublikowano

Sprawdź sonde lambde, wyjmij przekaźnik(kostkę) z pod maski gdzie masz wszystkie bezpieczniki i te kostki.

Jeśli to lambda to powinno pomóc wyjęcie kostki.