Skocz do zawartości

328 odpala faluja obroty, gasnie

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

witam

mam nastepujacy problem bmw e46 328

po odpaleniu w aucie faluja obroty 1000-500 tak przez kilka sekund i w koncu gasnie, nie reaguje na pedal gazu dodam ze wczsniej byly takie objawy ze na zimnym obroty skakaly na ssaniu od 1200 do 700 a po rozgrzaniu bylo wszystko ok, od wczoraj nie da sie jezdzic, dodam ze przeplywka odpada z racji tego ze podpinalem inna, nowa i problem sie nie zmienil, wczesniej bylo slychac przy wkrecaniu sie na obroty dziwne "chrabolenie" w okolicy kolektora ssacego przy jakis 1500-2000 obrotow. generalnie problem pojawil sie (w tej skali) z nienacka...

jakies podpowiedzi....? podejzewamy zawor disaale czy bylby w stanie robic takie jaja ze auto w ogolejuz nie chcodzi...?

dzieki za odp...

Opublikowano
wkreca sie ale zawsze jak odpale zimny to faluja i gasnie czasem a jak sie zagrzeje to juz poniej caly dzien moze byc spoko... zazwyczaj rano jak zimny jest
Opublikowano
witam, ja miałem podobny problem w e36 problemem była sonda lamda a dokładnie jej przekaźnik. Jezdzilem po mechanikach podłaczalem pod kompa na ktorym nic nie pokazywalo ktoregos dnia zaczolem sie bawic przekaznikami na odpalonym silniku je wyjmowalem przekaznik sondy lambdy obroty sie wyrownaly przejechalem z 10km i bylo wszystko ok. juz jakies 2 lata jezdze bez przekaznika i nic sie nie dzieje a jedzic jezdzi jak powinien