Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
mowa o lampie przed liftem standardowa. Żarówka pozycyjna mi opaliła wkład lampy ten srebrny i teraz nie ma blasku. Wszystko stało się po regulacji świateł na przeglądzie mam nowy wkład z anglika sam środek identyczny do mojego tylko teraz boje się regulować lampe w dół bo jeżeli daje regulacją lampe w dół to żarówka pozycyjna zbliża się do srebrnego wkładu lampy i może mi znów opalić :/ mieliście podobne problemy ? może mi ktoś powiedzieć jak u was jest umiejscowiona żarówka pozycyjna w otworze od wkładu lampy środek bliżej prawej lewej dołu ? u mnie na razie jest na środku ale lampy świecą w górę :/
Opublikowano
a czy przypadkiem nie jest tak, że lampy czy jej części nie pasują z angola do naszych, prawostronnych? tam przecież światła świecą odwrotnie :mrgreen:
  • Zasłużeni forumowicze
Opublikowano

żarówki wyjmij :mrgreen:

a nie prościej wyregulować?

na dół ma świecić dopiero jak się rakieta zrobi.

z kierowcą ma być max do góry.

1.VIII.1944 - 3.X.1944 Pamiętamy 63 Dni Chwały

Opublikowano
byłem dzisiaj na regulacji i różnica między lampą angola a europa jest tylko taka że ten wkład srebrny różni się dowiedziałem się że pobocze niedostatecznie będę miał doświetlane a tak ok bo lewa jest europejska po oczach nie daje a lewa angielska więc też nie daje po oczach ani po znakach ale mi to nie przeszkadza aby mi lampy nie opaliło :/
Opublikowano

Jak masz problem z żarówką to założ sobie pozycyjne na diodzie LED która sie nie grzeje wcale ("warm white" kolor światła bedzie najlepszy)

zauwazyłeś że w normalnym aucie lewa lampa ma horyzont poziomy a prawa pod kątem 15* -< po to by doswietlać pobocze i znaki

Tak się składa że w angliku jest odwrotnie i efekt będzie taki że nie będziesz widział pobocza i znaków

(A nie ma nic przyjemniejszego jak pies, dzik, tygrys lub żul wbiegający pod koła a ty go widzisz dopiero jak prubuje ci wskoczyć na kolana przez przednią szybe)

Tym bardzie jak w innym temacie pisałeś lubisz udezyć w dłuższą traske i lubisz zapierd... obyś nie płakał do końca życia że gdybyś zauwazył 2sek wczesniej

Coś dla przestrogi

http://www.youtube.com/watch?v=8z12PNvj3lc

• Zasłużeni forumowicze
Opublikowano

rozbierz lampę i środki przełóż.

co za głupota z tą od anglika :duh:

1.VIII.1944 - 3.X.1944 Pamiętamy 63 Dni Chwały