Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Zapytacie, skąd taki dylemat. :think: Kiedyś podobny temat przewinął się przez Dział Klasycznych E30 tek. Co jest klasyczne, co jest juz youngtimerem, a co starym autem. :roll:

Jestem w tej chwili w okresie srzedaży swego autka. Trochę z chęci lepszego marketingu a troche ze względu na chęc odpowiedzenia sobie i innym na pytanie zawarte w tytule wątku, ogłosiłem autko zarówno na allegro w dziale BMW seria 5, jak i w dziale Zabytkowe. :D

I co sie okazało, ku memu również zaskoczeniu :shock: niech pokażą statystki:

Samochody, BMW, Seria 5 - 229 wyświetleń

Samochody, Zabytkowe - 607 wyświetleń

Aukcja trwa od wczoraj, od godz. 12 tej.

Myślę, że daje to pewien obraz traktowania tego modelu jako...?

No właśnie, co o tym sądzicie. :wink:

Pozdrawiam

Marcin

Opublikowano

E28 to jest bez dwóch zdań youngtimer, według tych samych prawideł co np. Mercedes R107 z 1989 roku.

A na większą statystykę wyświetleń w "Zabytkowych" jest proste wyjaśnienie. To jest zwykle tylko 7-10 stron do przejrzenia.

Sam rutynowo zaglądam tam 2-3 razy w tygodniu.

Tylko po to, żeby popatrzeć na klasyczne samochody, na zasadzie "Jak będę stary i obrzydliwie bogaty, to może kupię sobie takie cuś na weekendowe wyjazdy". :wink: :twisted2:

Spore grono internautów robi dokładnie tak samo.

BTW, kuzyn nie nazbierał kasy :?:

- No, stał tutaj! Był! Patrzył na swoje paznokcie! Rozpłynął się! Nie ma go!

(Bogumił Kobiela we "Wszystko na sprzedaż". Rok później rozbił się na amen swoim białym BMW).

Opublikowano

A na większą statystykę wyświetleń w "Zabytkowych" jest proste wyjaśnienie. To jest zwykle tylko 7-10 stron do przejrzenia.

Wszystko zgoda, ale chodzi tu tez o wyświetlanie mojej aukcji :twisted2: :mrgreen:

BTW, kuzyn nie nazbierał kasy :?:

Dokładnie!! Młody, to nie wie co traci :mrgreen:

Poza tym jest jeszcze przed egzaminem na prawko, no i jakby oblał to rekin musiałby poczekać "w zatoce" na nieuka :twisted2:

Pozdrawiam

Marcin

Opublikowano

Youngtimer na 100% bo nawet BMW zmieniło (podniosło) ceny na części do e28 :mad2: a i mineło już 18 lat od zakończenia produkcji czyli zgodnie z panującymi zasadami jest już rasowym Youngtimerem .

Kilka lat temu (ok 6 lat temu jak miałem e30) BMW robiło wyprzedaż części i wtedy były super ceny :beksa: ale to już "se ne wrati" i jestem zły że nie narobiłem zapasów.... :duh: ale cóż...

Opublikowano
Młody, to nie wie co traci :mrgreen:

To gdzie i kiedy można Delfinę obejrzeć :?:

Rekin to był z niej był, gdyby miała 2,8 litra pod maską. :mrgreen:

(Bogumił Kobiela we "Wszystko na sprzedaż". Rok później rozbił się na amen swoim białym BMW).

Opublikowano
Proponuję przyszły weekend w Poznaniu, konkretna zatoka i czas przypływu do ustalenia na prywatnej plaży :mrgreen: :twisted2:

Najchętniej to bym się zaokrętował jako majtek na jakiś dłuższy rejs, nie przygotowywany specjalnie, tylko np. służbowy wykonany prywatną łajbą.

No bo takich zaszczytów jak poniżej nie będę wymagać.

(Rano: - Tu masz kluczyki, dowód rejestracyjny jest w schowku. Tylko wróć do 17.00 -). No, może za parę lat.... :twisted2: :twisted2:

http://www.bmw-klub.pl/forum/viewtopic.php?t=8695

(link jest for club members only) :o :|