Skocz do zawartości

e60 530d problem visco/wentylator

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam.

Mam problem z autem. Po nocy w garażu, przy odpalaniu wyskoczyły jednocześnie dwa błędy.

Szukałem wszędzie podpowiedzi, ale nigdzie nie znalazłem takich samych objawów.

Jeden dotyczy "engine fault, reduced power" (żółta kontrolka silnika)

a drugi to kontrolka dsc...

Dodam że żadnych wcześniejszych objawów nie było, stało się to z dnia na dzień.

Teraz auto w ogóle nie ma mocy, obroty na P wynoszą 1200 i spadają tylko po wciśnięciu hamulca a obroty visco skaczą.

Podczas jazdy to samo, te same obroty, zero zmiany biegów, prędkość max 20/h, nie da się jechać.

Pozdrawiam

Opublikowano
  • Autor

Doszedłem, że po odpięciu kostki od visco auto odzyskuje moc i znika kontrolka silnika, zostaje tylko kontrolka dsc.

Dodam że po wpięciu kostki problemy powracają a visco szaleje tzn. jego obroty skaczą... co chwile załącza się i wyłącza.

• 4 lata później...
Opublikowano

Witam

Widzę że post bardzo stary ale spróbuję może ktoś odpisze. Mam identyczny problem i chciałbym się dowiedzieć jak usunąłes ta usterkę.

Opublikowano
Zaglądnij do wtyczek sterownika silnika czy niema wilgici,miałem podobnie ,po osuszeniu wszystko wróciło do normy.
Opublikowano
Wielkie dzięki kolego czyszczenie wtyczek od komputera pomogło ;)
Opublikowano
Niema za co,uszczelnij to dobrze silikonem lub uszczelką w płynie bo gwarantuje że to sie powtórzy,ja mam zaklejoną pokrywe i wejscia kabli do tego pudełka w którym sie znajduje sterownik.
  • 2 tygodnie później...
Opublikowano
Ogólnie miałem zatkany odpływ który znajduje się pod komputerem i stała mi tam woda. Odpływ oczywiście przetkalem woda spływa do końca A wtyczki i uszczelki popsikalem silikonrm w sprayu jeżdżę już jakiś czas i jak na razie nie mam żadnego problemu:)