Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam.

Mam problem z autem. Po nocy w garażu, przy odpalaniu wyskoczyły jednocześnie dwa błędy.

Szukałem wszędzie podpowiedzi, ale nigdzie nie znalazłem takich samych objawów.

Jeden dotyczy "engine fault, reduced power" (żółta kontrolka silnika)

a drugi to kontrolka dsc...

Dodam że żadnych wcześniejszych objawów nie było, stało się to z dnia na dzień.

Teraz auto w ogóle nie ma mocy, obroty na P wynoszą 1200 i spadają tylko po wciśnięciu hamulca a obroty visco skaczą.

Podczas jazdy to samo, te same obroty, zero zmiany biegów, prędkość max 20/h, nie da się jechać.

Pozdrawiam

Opublikowano

Doszedłem, że po odpięciu kostki od visco auto odzyskuje moc i znika kontrolka silnika, zostaje tylko kontrolka dsc.

Dodam że po wpięciu kostki problemy powracają a visco szaleje tzn. jego obroty skaczą... co chwile załącza się i wyłącza.

• 4 lata później...
Opublikowano
Zaglądnij do wtyczek sterownika silnika czy niema wilgici,miałem podobnie ,po osuszeniu wszystko wróciło do normy.
Opublikowano
Niema za co,uszczelnij to dobrze silikonem lub uszczelką w płynie bo gwarantuje że to sie powtórzy,ja mam zaklejoną pokrywe i wejscia kabli do tego pudełka w którym sie znajduje sterownik.
  • 2 tygodnie później...
Opublikowano
Ogólnie miałem zatkany odpływ który znajduje się pod komputerem i stała mi tam woda. Odpływ oczywiście przetkalem woda spływa do końca A wtyczki i uszczelki popsikalem silikonrm w sprayu jeżdżę już jakiś czas i jak na razie nie mam żadnego problemu:)