Skocz do zawartości

Slaba moc, wieksze spalanie, dlawienie sie, kopcenie..

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
Witam forumowiczow. Mam problem dotyczacy mojej Buni E36 316i od 3-4 dni zaczela sie dziwnie zachowywac stracila na mocy, zaobserwowalem takze znacznie wieksze spalanie, dlawienie sie przy wysokich obrotach czyli jak daje pedal w podloge dostaje mula po czym dalej jedzie normalnie. Nie wiem co to moze byc, ale ostatnio wymienilem kable, swiece, cewke, przeplywke, filtr paliwa, filtr oleju, filtr powietrza. Nie mam pojecia co to moze byc dodam jeszcze ze dzisiaj jadac sobie spokojnie tak 50-60 na godzine zredukowalem na 2 po czym chcialem dac do odciecia i ku mojemu zdziwieniu za mna pojawila sie bardzo i to bardzo wielka chmura dymu wygladalo to jakby cala buda z tylu palila sie a ludzie jadacy za mna zatrzymywali sie bo nie wiedzieli co sie dzieje. Bylem u mechanika i twierdzil ze to moze byc cos z zaplonem? zle ustawiony badz rozrzad przeszkoczyl o jeden zabek i pali nie tak jak trzeba. Za to moim stwierdzeniem jest uszkodzona sonda lambda albo co najgorsze uszczelka pod glowica. Dlatego pisze do was bo wiem ze macie na codzien doczynienia ze swoimi Pociechami i dacie mi jakies wskazowki dotyczace tych problemow. Z gory dziekuje.
Opublikowano
Na 99% sonda. Uszczelka pod glowica raczej odpada
Kiedy znajdziemy się na zakręcie ... Redukcja but i odcięcie ^^