Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
Wiatm,mam taki problem, otóz szyby , ktgóre podczas otwierania i zamykania drzwi powinny sie opuszczac o kilka milimetrów czasami sie nie opuszczają i obcierają o ramki. Znacie moze przyczyne?
Opublikowano
W coupe masz dwa, jeden na kazda strone. Poniewaz regulatory polozenia szyby sa czesta usterka w e46 (szczegolnie coupe) bmw zmodyfikowalo troszeczke budowe nowych regulatorow. Jezeli zdecydujesz sie wymienic to postaraj sie kupic nowszy model. Wymiana w skali trudnosci od 1 do 10 to 5. Zajmie ci to nie wiecej niz 45 minut z jedna strona.
  • 5 miesięcy temu...
Opublikowano

Pozwole sobie odświerzyć temat :)

Otórz mam podobny problem... tylko u mnie jest odwrotnie...czasem po zamknięciu drzwi szyba nie podnosi się (tylko od strony pasażera ,od kierowcydziała jak należy). Czy to tosamo czy coś innego?Dodam jeszcze że jeżeli się nie domyka to wystarczy ją opuścić(chociażby odrobine) i podnieśc to zaczyna działać...

Opublikowano
Pozwole sobie odświerzyć temat :)

Otórz mam podobny problem... tylko u mnie jest odwrotnie...czasem po zamknięciu drzwi szyba nie podnosi się (tylko od strony pasażera ,od kierowcydziała jak należy). Czy to tosamo czy coś innego?Dodam jeszcze że jeżeli się nie domyka to wystarczy ją opuścić(chociażby odrobine) i podnieśc to zaczyna działać...

Tak to ta sama przyczyna :| , jest to jedna z wad wrodzonych e46. :mad2:

Opublikowano

Troche nie ten temat ale...Bardzo prosze o pomoc.....więc to było tak sprawdzałem czy działa domykanie szyb z pilota i kluczykiem...po tym zabiegu niechcą mi sie otworzyć dzwi od strony pasarzera ](*,) ani pilotem ani przyciskiem na konsolce ani za klamkę co więcej jak za klamkę pociągnąć to mam wrażenie że tylko sprężyna opór stawia a nic nie "napędza".

Dodam że drzwi kierowcy musze otwierać kluczkiem bo jak próbuje pilotem albo przyciskiem na konsolce to słychać tylko puknięcie siłowniczka i nic ...zamuka normalnie

Auto to E46 coupe 323 z orginalnym centralnym....chyba nic zmieniane nie było bo sterowanie w kluczyku działa....

Jeśli ktoś wie co to i jak naprwić to prosze o pomoc...tapicerke z dzwi chyba niezdejme jak drzwi zamknięte prawda?

ps. Łukasz PL to chyba nie jest ta sama przyczyna co z szybami?

Opublikowano
Tapicerke juz "zdemontowałem" na tyle że mogę ją odchylić do klamki przymocowana jest linka która "napędza" takie małe"ramie" i tutaj wszystko działa...dalej niestety ani nic nie widać ani ręki nie jestem wstanie wsadzić.Próbowałem też ręcznie otworzyć tak jak w starszych modelach się to robi wysówają do góry to coś co sie chowa po zamknięciu...niestety po "wyciągnięciu" ten "wichajster" wsuwa się zpowrotem...