Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam.

Posiadam w swojej E46 taki monitor: http://www.treffseiten.de/bmw/bilder/showimage.php?show=chm/e46_bm-ausbau/01.jpg&farbe=hb i taki czytnik nawigacji w bagażniku: http://img04.tablica.pl/images_tablicapl/72969547_2_644x461_navi-czytnik-plyt-navigacji-bmw-e46-e38-e39-uchwyt-zdjecia.jpg. Wersja softu odczytana na wyświetlaczu to SW 3-1/21. Ściągnąłem z konta kolegi Mr.Lova z folderu MK3 > MK3-kolor > MK3-gb-pl-dzien-braz-noc-braz spolszczenie, nagrałem z najmniejsza prędkością na płytkę, ale po włożeniu do czytnika chwilkę ją "mieli" i wyrzuca. Na wyświetlaczu nic się nie dzieje. Oryinalna mapa BMW działa chociaż jak włożyłem ją od razu po próbach wgrania softu to też ją po chwili wypluło. Czy jest jakiś problem z czytnikiem? Jest szansa go jakoś przeczyścić? Czy może trzeba najpierw aktualizację oprogramowania zrobić? Z góry dziękuję za każdą sugestię.

Pozdrawiam.

Opublikowano
Po próbach spolszczenia nawigacji (próbowałem dwie płytki, które napęd wyrzucał) wsunąłem oryginalną płytę i też ją wypluło (opcja nawigacji na monitorze nie była podświetlona - nie dało się wybrać nawigacji). Ale chwilę później normalnie załapała mapa na oryginalnej płytce. Nie wiem właśnie czy to jakiś problem z czytnikiem, który czasami coś szwankuje? Czy najpierw muszę jakąś aktualizację oprogramowania zrobić, żeby spolszczyć język? Z tego co czytałem, wersja oprogramowania, którą mam jest oryginalna od początku samochodu a co za tym idzie bardzo stara.
Opublikowano

Raczej wygląda to na problem z samym czytnikiem kolego.Rozbierz,wyczyść ,sprawdź połączenia kostek,kabli itp.

Aby spolszczyć wystarczy,ze wrzucisz soft z polskim językiem a wersja softu będzie i tak wyższa niż ta co masz aktualnie

W razie pomocy pisać na PW,bo nie śledzę wszystkiego na bieżąco
Opublikowano
Raczej wygląda to na problem z samym czytnikiem kolego.Rozbierz,wyczyść ,sprawdź połączenia kostek,kabli itp.

Aby spolszczyć wystarczy,ze wrzucisz soft z polskim językiem a wersja softu będzie i tak wyższa niż ta co masz aktualnie

Tak myślałem, że czyszczenie mnie nie minie. Wiem, że do napędów takich standardowych w komputerach stosuje się jakieś płytki czyszczące. Warto się w to bawić, czy lepiej rozebrać i wyczyścić? Jakieś sposoby/rady czego użyć do czyszczenia? Benzyna ekstrakcyjna? Sprężone powietrze?