Skocz do zawartości

mam dylemat Prosze o pomoc kupno BMW

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam serdecznie wszystkich klubowiczów :)

Przejdę od razu do tematu wiec mam juz troszke prawko i jezdzilem tylko na przod napęd i chciałbym własnie zakupić sobie BMW poniewaz wczesniej nie było mnie stac ale mniejsza co do tematu mam 6000zł i nie wiem co wybrac jako swierzy kierowca na tył napęd samochod patrzyłem pierw 1.8is ale potem mowie bedzie miała lzej i wogole 2.0l a teraz mysle 2.0 a 2.5 pomozcie mi czy dostane takie autko np 2.0l w cupe z bajerami jesli chodzi o elektryke i skore bez klimy moze byc czy szybciej znajde 2.5 l ? i jakie oczywiscie sa oplaty przy mysle ze napewno zwyszke mam 60% bo mam 2 lata prawko ale coz i prosze o pomo no i jesli chodzi o kupno oczywiscie to na co szczególnie zwrocic uwage i co zrobic by zobaczyc jakis blad ? kolega ma to np mu przy zmianie biegow puka cos z tylu strasznie. Dziekuje za wytrzymałosc bo sie rozpisałem ale trudno kupioe takie bmw za 6000zł? prosze o szybką odp z góry dziękuje :)

Pozdrawiam :)

Opublikowano
w kwestji ubezpieczenia pomyśl nad wspołwłaścicielem ze względu na zniszki (tata, mama, dziadek) bo od tej poj. 2,5 i jesli nie masz skonczonych 25l to ty masz jeszcze zwyszke wiec lipa:/ a co do kwoty to kupisz oczywiście tylko nie licz na bog wie jakie skóry itp. lepiej poszukaj auta z dobrym i utzrymanym silnikiem oraz blachą a bajery w tym momencie i tej kwocie odstaw na drugi plan.
Opublikowano

A aha czyli kupie za te pieniądze jakaś 2.0l w coupe np z ele. szybami podgrzewanymi lusterkami klimą np? . A właśnie słyszałem , że 2.5 litra pali po mieście tyle samo co 2.0 prawda to?.

następnie czy opłaca się brać bmw w gazie? ile 2.0l pali po mieście benzyny ? Proszę wypowiedzcie się na ten temat bo można powiedzieć , że jestem zielony jeśli chodzi o bmw :( a chciałbym kupić ponieważ od małego już marze właśnie o BMW :) i na co patrzeć w bmw? nie wiem np. odkrecenie korka na odpalonym zmniejsza sie obroty czy cos takiego prosze serdecznie o pomoc z góry serdecznie dziękuje :)

Opublikowano
2.0 raczej sie nie zmiescisz w 12 na miescie ;p chyba ze ktos jezdzi bardzo oszczednie i zero dynamiki. Zwroc uwage w jakim stanie jest podloga, dobrze obejrzyj od spodu czy nie jest zżarta i przy okazji zerknij na most czy nie jest ulany olejem. Ale ulany a nie upocony ;p zawieszenie z tyl, czy kola nie schodza sie do srodka gora, czy most nie wyje podczas jazdy, czy przy malej predkosci jak puscisz kolko czy sama odbije tak ze bedzie prawie na wprost np po wyjechaniu z bramy czy krzyzowki, jak nie odbije tzn ze konczy sie maglownica a koszt jej zrobienia maly nie jest, ewentualnie moze to byc przez pompe wspomagania ale wtedy bedzie wyraznie slychac jej wycie najbardzie przy skrecaniu kolami i z wazniejszych rzeczy to by bylo na tyle. A co do Twojego kolegi, niech wymieni podpore dyfra i bedzie dobrze :wink:
Kiedy znajdziemy się na zakręcie ... Redukcja but i odcięcie ^^
Opublikowano
A co do ubezpieczenia, ja mam prawko 2 miesiace i place za 1.8 1500zl takze z tys musisz liczyc. Chyba ze wybierzesz 2.5 to juz wyzsza polka ale duzo nie dojdzie. A 2.0 i 1.8 to ten sam przedzial takze zaplacisz sporo mniej niz ja
Opublikowano
hehe dzięki wielkie za odpowiedz naprawde bardzo przydatna :) Fajnie , że są tacy ludzie , że chcą pomoc. a powiedz mi jeszcze jedno co do tego spalania to 2.0l w 12 sie nie miesci a czy 2.5 w jakich to jest granicach? bo poluje na 2.0 czy lepiej wybrac 1.8 is? ehh juz sam nie wiem na co sie zdecydowac bedzie to moje pierwsze auto na tylni naped :(
Opublikowano
Na 2.0 srednio te 10-11 l musisz liczyc w benzynie a 12-12,5l w gazie w trybie mieszanym. 1.8is z jednej strony dobry bo lekki silnik prawie caly polozony za przenia osia przez co lepiej sie trzyma drogi ale z drugiej strony te silniki lubia wydmuchiwac uszczelke pod glowica na gazie no i wieksza czesc samochodow z tym silnikiem jest katowana bo ma dobre osiagi, ale ja bym bral 2.0 a najlepiej 2.5 bo roznica w spalaniu jest prawie niezauwazlna a osiagi dzien do nocy ;) no i m50b20/25 zeliwny blok dobra konstrukcja, krotko mowiac- silnik nie do zdarcia