Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
Od razu dodam ze gubie się w tych wszystkich numerach za co przepraszam :) Beda to moje 1 kupowane felgi to mojego pierwszego samochodu, ktorym oczywiscie jest e46. Pelen m-pakiet( zewnetrzny, wewnetrzny i zawieszenie). Chciałbym uzyskac taki efekt http://i251.photobucket.com/albums/gg283/mimalmo/Eurowerks%205%20Minneapolis%20MN%20June%2025th%202011/Eli1.jpg. Planuje zakup tych felg z allegro (sorry za link)http://allegro.pl/oryginal-bmw-19-5x120-e90-e92-e46-i3486524426.html . Teraz czy jest realna szansa zeby to wsadzic bez poszerzania nadkoli? Jakie opony tam wsadzic zeby bylo ok? Wiem ze komfortu pewnie nie bedzie zbyt duzego, ale pracuje za granica w domu jestem 2 tyg na 2 miesiace to przeboleje :). No i czy waszym zdaniem bedzie to strasznie wszystko obcierało czy tez bedzie ok. Prosze o nie zluganie mnie za banalne pytania dla wiekszosci z was. Nie mam takiej wiedzy, nie chce narobic "kibla". Z gory dzieki za odpowiedzi. Pozdrawiam
Opublikowano

Podstawowe pytanie, pytasz o sedana/touringa czy coupe/cabrio?

Druga sprawa, te felgi pekaja, maja problem ze wzgledu na jazde na runflatach, ciezko Ci bedzie znalezc uzywane, ktore nie byly juz spawane (i beda pekac dalej) albo nie pekna po jakims czasie. Te z aukcji, ktora znalazles byly juz lakierowane, wiec rownie dobrze mogly byc spawane (czego pod nowym lakierem nie zobaczysz).

Efekt ze zdjecia wymaga rolowania/wycinania wewnetrznego rantu tylnych blotnikow.

Opublikowano
No to wielkie dzieki na podpowiedzi. Mam sedana, sorry za brak informacji. Raczej nie bede wycinał bo nie znam nikogo kto by to robil a sam nie mam o tym pojecia. Felgi to tez sobie wybije z głowy. Poszukam jakis 18' to moze komfort nieznacznie bedzie lepszy. Dzieki
Opublikowano
No to wielkie dzieki na podpowiedzi. Mam sedana, sorry za brak informacji. Raczej nie bede wycinał bo nie znam nikogo kto by to robil a sam nie mam o tym pojecia. Felgi to tez sobie wybije z głowy. Poszukam jakis 18' to moze komfort nieznacznie bedzie lepszy. Dzieki

19" mozesz bez problemu zakladac do siebie, roznica w komforcie pomiedzy 18", a 19" jest niewielka.

Problemem bedzie za to znalezienie 230 w odpowiednim stanie.

A co do blotnikow, jezeli zalozysz 230 z oponami 225/35R19 i 235/35R19 do sedana, nie bedziesz musial jeszcze nic modyfikowac do codziennej jazdy. Problemy pojawia sie jedynie przy duzym obciazeniu tylu (komplet pasazerow + bagaze).

Opublikowano
Ok. Tak zrobie ;) poszukam jeszcze innych modeli moze cos wpadnie w oko :) a jesli juz 19 i taki rozmar opon jak podales to jakie et najlepiej dac? Dla mnie najlepiej jak najnizsze zeby wypchnac kola na zewnatrz. Moze przedzial 32-37? I druga sprawa to ze na tyl lepiej zalozyc szersza felge i opone to wiem, a jak z ET przod-tyl, powinny sie roznic?
Opublikowano
Ok. Tak zrobie ;) poszukam jeszcze innych modeli moze cos wpadnie w oko :) a jesli juz 19 i taki rozmar opon jak podales to jakie et najlepiej dac? Dla mnie najlepiej jak najnizsze zeby wypchnac kola na zewnatrz.

Im nizsze ET tym wiekszy problem bedziesz mial z tylnymi blotnikami.

Moze przedzial 32-37? I druga sprawa to ze na tyl lepiej zalozyc szersza felge i opone to wiem, a jak z ET przod-tyl, powinny sie roznic?

Przod

8.0" - ET25-ET40 z opona 225/35R19

8.5" - ET30-ET38 z opona 225/35R19

Tyl

9.0" - ET35-ET45 z opona 235/35R19

9.5" - ET45-ET48 z opona 255/30R19

ktorakolwiek z kombinacji w tych zakresach bedzie raczej bezproblemowa