Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
Trzepaki nic nie pokażą jak wiele razy było mówione na forum. Jedź na podnośnik i sprawdź z mechanikiem każdy wahacz, stabilizator i końcówkę. To że robione w marcu nic nie oznacza mogło coś się wywalić.
Opublikowano
Często luz na wahaczu widać dopiero kiedy się go zluzuje. Taki urok. Sprawdź wał, podporę bo może się przenosić na kierownicę. Dzieje się to przy równomiernej jeździe czy przy hamowani? Zmień koła i zobacz czy jest tak samo
  • 2 tygodnie później...
Opublikowano
obstawiam wachacz dolny , to ze wymieniany w marcu to o niczym nie swiadczy tym bardziej ze to tylko febi a nie lemforder czy trw ,sprawdz na dobrej stacji i tylko na podniesionym aucie ...........
Opublikowano
Może i części nie, ale wahacze są słabe nawet w piątce a co dopiero w siódemce. Niestety przy wahaczach jest tak, że im droższe tym lepsze. Minimum TRW powinno się dawać bo to już jest bardzo sensowna firma.
Opublikowano
miałem podobna sytuacje telepało mi kiera przy jeździe i przy hamowaniu, mniej więcej w okolicy 70 - 90km/h. Wymieniłem drazki, wahacz, tuleje, drążek srodkowy, przetoczylem tarcze, wymieniłem opony, plus wywazalem opony raz na 2 tygodnie bo mi doradzono ze pomoze. Jak się okazało sprawca drgan była piasta, wymieniłem i jest git.