Skocz do zawartości

e36 compakt nie dziala centralny z kluczyka..

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

wszędzie szukałem ale nie mogę znaleźć takiego samego problemu..

chodzi o to ze z kluczyka działa centralny a z przycisków na pilocie nie, jak wciskam na kluczyku "lampke" to mi się zapala lampka w aucie także nie jest rozprogramowany, jak daje otwieranie to tez się lampka zapala w środku, ale zamki nie reagują, domykanie szyb z kluczyka działa a z pilota już nie..

autko to e36 compact 95 rok sierpień kluczyki mam dwa jeden z dioda czerwona a drugi bez, ale na obydwóch jest to samo. dodam tez ze baterie w kluczyku są nowe.

ew. jak mógł by ktoś podać które piny w sterowniku centralnego odpowiadają za otwieranie i zmykanie to bym miernikiem przemierzył...

Opublikowano

Wtyczka żółta modułu komfortu

PIN 4 - kabel czerwono-żółto-niebieski - po podaniu +12V OTWIERA (również odryglowuje)

PIN 17 - pusty - po podaniu krótko +12V ZAMYKA (bez ryglowania - wlew paliwa otwarty), przy podawaniu +12V przez kilkanaście sekund ZAMYKA SZYBY

PIN 13 - kabel biało-czerwony - po podaniu +12V przy zamkniętych drzwiach RYGLUJE (zamyka wlew paliwa), przy podawaniu +12V przez kilkanaście sekund również ZAMYKA SZYBY

Opublikowano
a mial bys moze piny z odbiornika radiowego z lusterka? bo jak zmostkuje jakies do mi szyby domyka ale zamki nic.. i czy kolory kabli z lusterka ida do modulu komfortu w tych samych kolorach?