Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
Z tego co pamiętam to właśnie przewód wychodzący od przepływki powinien znajdować się w czujniku przepustnicy. Kabelek od czujnika w obudowie filtra powietrza idzie pod przepływką, ale nie pamiętam dokładnie gdzie wchodzi. Jutro postaram Ci się ustalić.
Opublikowano
Kabel od czujnika temp.zasysanego powietrza idzie do plastikowego pudełka z kablami nad wtryskami nad prawą głowicą(tą od strony pasażera).
niema nic lepszego niż BAWARKA
Opublikowano

Ale czy to jest zakończone wtyczką na tej obudowie o której wspominasz czy też wchodzi w obudowę - to ważne dla mnie - mam podejrzenie, że poprzedni własciciel poucinał "niepotrzebne" kabelki i chcę teraz dojść jak to odtworzyć.

Z góry dzięki,

Psyborg

Opublikowano

Więc tak:

http://images65.fotosik.pl/179/6fb4ee22da5130e8med.jpg

To jest czujnik w obudowie filtra powietrza. Idzie w jednym oplocie razem z przewodami od przepływki

Od przepustnicy tak jak myślałem jest 3 pinowy i wchodzi tak jak na zdjęciu w obudowę. Jedyny przewód, który ma wtyczkę jest od czujnika wałka rozrządu

http://images61.fotosik.pl/178/26eb973202a7b338med.jpg

Dobra idę izolować teraz te przewody :mrgreen: Jak coś to pytaj.

Opublikowano

Hmm... Mam w takim razie dwie wątpliwości...

1. Pod czujnik powietrza zasysanego mam 3 żyły - u Ciebie widzę dwie...

2. Wygląda na to że brakuje mi jednej wtyczki - u mnie spod tego grubego kabla na obudowie wychodzą 3 kable - jeden jakiś czujnik do kolektora, drugi do krokowca, trzeci do przepustnicy a brakuje mi tego co masz na zdjęciu zaizolowany przed przepustnicą ( do czego to jest?)

A tak w ogóle to wielkie dzięki że chciało ci się w tym grzebać :)

Psyborg

Opublikowano
Chodzi Ci o ten co jest za bagnetem? Bo nie bardzo wiem o który chodzi :D Nie wiem dlaczego u Ciebie przewód jest 3 żyłowy, ale nie powinien być bo zobacz na swoje zdjęcie. Czujnik masz 2 pinowy jak u mnie.