Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam od pewnego czasu mam problem z uruchomieniem mojej 7-ki,wychodzi że to pompa paliwa po zdjęciu tylnej kanapy słychać jak lewa pompa od czasu do czasu głośniej pracuje.

Pytałem znajomego w ASO i powiedział że ta lewa jest odpowiedzialna tylko za przelewanie paliwa z lewej komory do prawej, więc wychodzi że ta prawa jest zepsuta, zaobserwowałem jeszcze że wcześniej przy otwieraniu pilotem od razu uruchamiała się któraś pompa a teraz nie. Podpowiedzcie koledzy czy wymieniać prawą czy lewą pompę, może ktoś miał taki przypadek. Moja 7-ka to 4.8 benzyna 2006 rok.

Opublikowano
Jedna pompa pracuje cały czas podając paliwo dalej do silnika a jedna będzie pracowała na przelew między komorami tylko wtedy gdy paliwa będzie na tyle mało by przelać do głównej komory. Chodzić nie powinna kiedy będzie np 3/4 baku. W e39 poniżej 15l zaczyna przelewać z komory lewej do prawej gdzie jest pompa główna. W 7er będzie podobnie tylko wartości paliwa mogą się różnić z racji zapewne większego zbiornika paliwa.
  • 1 miesiąc temu...
Opublikowano
Dla potomności, pompy były ok(szkoda, że dowiedziałem się po wymianie jednej z nich 1450 pln w plecy) głównym problemem okazał się filtr paliwa w którym jest zaworek zwrotny paliwa, koszt naprawy 216 pln szczęście właściciela bezcenne.