Skocz do zawartości

Szyba lewa (od kierowcy) BMW 318 cabrio - źle przylega

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam,

mam problem w swoim cabrio. Po zamknięciu drzwi kierowcy, między szybą od tych drzwi a szybą z tyłu jest szpara.

Zastanawiam się czy da się coś z tym zrobić? Może miał ktoś taki problem? Taki samochód kupiłem i generalnie nie jest to duży problem, niemniej planuję pojeździć w zimie, więc warto mieć wtedy szczelne auto.. Patrzyłem na szyby z prawej strony - tam jest idealnie.

Załączam zdjęcie z widoczną szczeliną. Będę bardzo wdzięczny za wszelkie wskazówki.

http://www.without.art.pl/temp/BMW/szyba.jpg

Pozdrawiam,

Jacek

Opublikowano

od spodu drzwi masz regulacje pochylenia szyby (na zewnątrz -do środka ) pod boczkiem (przod - tył )

Ogulnie reguluje się całą prowadnice po której idzie szyba ,poprzez poluzowanie dwóch srub 10 ,ustawienie i zakręcenie spowrotem

Opublikowano
Super, wielkie dzięki! Szczerze mówiąc myślałem że nic się z tym nie da zrobić. Byłem właśnie przy samochodzie, widzę, że potrzebny jest torx, pewnie 10. Jak go będę miał, to zobaczę czy da się to jeszcze wyregulować. Tak czy owak, wielkie dzięki za podpowiedź.