Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam! znalazlem kilka oferta kupna e30 z motorem 318is z zasilaniem lpg, w zwiazku z tym ze na forum kilka razy spotkalem sie z negatywnymi opiniami dotyczacymi zasilania gazem wlasnie tego motoru mam pytanie - na czym polega to "całe zło" zasilania is-a lpg? O co w tym chodzi, przeciez wiele osob ma lpg w 316, 318, 320, nie wspominajac o wiekszych. Przypuscmy zebym kupil taki woz - co potem dreczy uzytkownika? Wiadomo kieruje sie tym ze chce miec jak najwieksza moc to jaknajmniejszych kosztow utrzymania i chyba 318is z lpg jakos to godzi, a moze sie myle... niestety nie piszcze mi o dzwieku silnika R6, bo ta droga dojdziemy do v12, nie stac mnie na ten luksus sluchania R6, poslucham radia...

pozdrawiam

Opublikowano

Siemka!!!!

Tak jak Ci pisalem, tez spotkalem sie z negatywnymi opiniami na temat gazu w isie, ale zadnych konkretow. Mysle ze nie ma nad czym sie rozwodzic. Kup zadbanego isa bez gazu z mozliwie malym przebiegiem(ocen na podstawie siedzen itp.), fajnie jakby mial wspome i kubelki, poturlaj sie troche na benzynie, jak bedzie ok to olej gaz. jak Ci nie bedzie sie kalkulowac to zalóz sobie instalacje w jakims zakladzie, ktory wie co robi. Nie polecam auta juz z gazem, ja tak zrobilem i nie wiem nawet ile na tym gazie jezdzil.

Mam nadzieje przeciwnicy lpg w BMW mnie nie zjedza za to :lol:

pozdrawiam i powodzenia

POSZUKAJ ZANIM ZAPYTASZ, NIBY NIC A TAK WIELE!!!!!!!!!!!
Opublikowano
Byłem w posiadaniu is'a przez tydzień i zauważyłem (co nie jest zbyt odkrywcze), że zabawa tym autem zaczyna się w okolicach 5 tys obr/min. Jeżeli kupisz auto z IG wyposażoną w zwykły mikser gazu to zdławisz silnik zwężką i nie odczujesz tego do czego Is jest stworzony. Jeździć w średnim zakresie obrotów to mozna dieslem :)
Opublikowano

Czyli nie wiem do czego is jest stworzony i cofam w takim razie swoja poprzednia wypowiedz. pomysle o dieslu w takim razie, moze mniej bedzie mi palil.

pozdro

POSZUKAJ ZANIM ZAPYTASZ, NIBY NIC A TAK WIELE!!!!!!!!!!!