Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
Witam mowa o BMW E36 325TD i tu nagle w czasie jazdy sam włącza mi się tempomat i ciągnie mnie na maxa do przodu, manetka nie reaguje dopiero po porządnym walnięciu w pedał hamulca wyłącza, ale po chwili ponownie sam się włącza, drugie pytanie czy jeśli mam słaby akumulator to auto w czasie jazdy po włączeniu na luz może gasnąć, bo tak zaczęło mi się dziać. z góry dzięki za odpowiedź
Opublikowano
Zacząłbym od manetki może zwiera i ciągle włącza tempomat,który powinien rozłączyć wciśnięcie pedału hamulca lub sprzęgła.Nawet bez akumulatora silnik powinien pracować ponieważ alternator wytwarza i pokrywa zapotrzebowanie na prąd.Akumulator potrzebny jest do rozruchu.

Głupcem jest ten kto przecenia sam siebie...

M.]@Ř¥

Moja e36 http://bmw-klub.pl/forum/viewtopic.php?f=134&t=189558

Opublikowano
ale co z tym tempomatem, wyobraźcie sobie jadąc i nagle auto samo startuje na maxa do przodu, wale nogami po hamulcu i sprzęgle po chwili ustaje,oby BMKa mnie na czerwonym gdzieś nie pociągnęła bo krucho będzie, jak to rozłączyć nie chcę już tempomatu, jakiś bezpiecznik jest albo coś?
Opublikowano
a gdzie jest takowa wtyczka, oglądając u mnie to za kolektorami przy głowicy jest jakaś kostka z niej wychodzą przewody między innymi do pompy, ale i też kabel wychodzi z wolną wtyczką okrągłą nigdzie nie podpiętą, z racji tego że auto dopiero nabyłem nie znam powodu wypięcia tej wtyczki i nie wiem gdzie ona wchodzi, może ma coś wspólnego z tempomatem
Opublikowano
2. Siłownik tempomatu o numerze 1378315 (przed 10/1994) lub nowszy 8360043 (po 10/1994). Sytuacja powtarza się jak w punkcie A1 co do tego elementu. gdzie ten siłownik jest bo właśnie taką wtyczkę mam luźną te okrągłą z tym że ja mam 2,5 TD
Opublikowano
jesli chodzi o ładowanie to racja napinacz źle naciągał i pasek po alternatorze sobie tylko podskakiwał, jesli chodzi o tempomat to dalej walcze bo się włącza, a jak wspmniałem diezel a benzyna to inna bajka jeśli chodzi o tempomat