Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
Witam tak jak w temacie mam bmw e39 523i 97r z nawi , elektryczne fotele m-pakiet, full opcja telefon itd;p oprocz pamieci i mam problem wszystko fajne pieknie ale chcialbym jeszcze doposażyc ją w pamiec foteli ponieważ jest to bardzo przydatne, bo jeżdze na zmiane z dziewczyna i zawsze trzeba ustawac a jak wiadomo nigdy sie tak samo nie ustawi..
Opublikowano

Czyli nie masz "FULL OPCJI" :norty:

A z tym ustawianiem tak samo to chyba żartujesz :duh:

Teoria jest wtedy, kiedy wiemy wszystko, a nic nie działa

Praktyka jest wtedy, kiedy wszystko działa, a nikt nie wie dla czego

Na warsztacie łączymy teorię z praktyką: nic nie działa i nikt nie wie dla czego!!!

Cięcie plazmowe oraz usługi tokarskie http://ttcs.pll/

• Zasłużeni forumowicze
Opublikowano

No jak masz pamięć to samo się ustawia.

Wygląda mi mi to na dołożone fotele, bo nie spotkałem się jeszcze z elektryką bez pamięci w e39.

Opublikowano
No może były dokładane, nie wiem taki juz kupiłem, ale jak nie mam pamieci to samemu niemożna dołożyc tej opcji?
  • Zasłużeni forumowicze
Opublikowano

Można. Jak masz fotel kierowcy z wersji europa (tylko fotel kierowcy ma wbudowany moduł pamięci) to wystarczy dołożenie przycisków w drzwi, i podciągnięcie instalacji.

Potem zostaje kodowanie.

Nie wiem czy nie trzeba wymieniać modułu komfortu z na ten "wypaśniejszy", oznaczenie bodajże HIGH, ale to doczytasz na forum, bo było przerabiane jak forumowicze dokładali elektrykę od podstaw.

Żeby same fotele działały wystarczy podpięcie 2 kabli, + i-.

Opublikowano

A czy znacie kogos w kujawsko-pomorskim kto by mi to ogarnął? tzn chodzi mi o pamiec foteli i lusterek bo kierownice to slyszalem ze ciezko zrobic na pamiec..

Ps. a jak sprawdzic czy moje fotele sa wyposazone w ten moduł? A jak nie sa to można dołożyć?

• Zasłużeni forumowicze
Opublikowano

Czytaj uważnie, fotel kierowcy posiada wbudowany moduł pamięci.

Jeśli wsadzone do twojego auta fotele są z wersji europejskiej, to wystarczy podciągnąć wiązkę do przełącznika pamięci i wpiąć się w szynę komunikacji.

Ogólnie prosta sprawa, poszukaj sobie tematów z dokładaniem elektryki od podstaw, dużo się dowiesz, i możliwe że sam ogarniesz, jak chociaż trochę łapiesz kablomanię.