Skocz do zawartości

318i 2.0 silnik puszcza dyma, pytanie o "dodatek"

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam, otóż moja Bunia, bierze delikatnie olej, i dymi z rury, po dodaniu gazu, znajomy polecił mi wlać środek, nazwy nie pamiętam, kosztuje on około 50 zł

i podobno pomaga, i nie dymi z wydechu.

Co o tym sądzicie ?

PS. to nie żaden MOTO DOKTOR

Opublikowano

Zdania są podzielone , ja nic nie dolewam ale nad MIXOL się zastanawiam

a ten za 50- 60zł to pewnie :Kleen Flo Diesel Lubricant ? trochę drogi .

..........................................................................................

Generalnie to na privy nie prowadzę korespondencji.

Opublikowano
ważne, żeby to nie był jakiś chłam co zapycha, tylko taki żeby podziałał :) bo Bunia dymka puścić czasem lubi :(
Opublikowano
bierze delikatnie olej, i dymi z rury, po dodaniu gazu

Wymień odmę, bo pewnie siedzi tam jedna i ta sama odkąd zakończono serwisowanie w ASO. O ile jest w 318i. Pospieszyłem się i myślałem, że to diesel.

Co do środka czyszczącego polecam Diesel System Cleaner firmy Protec. Sprawdzone na własnym samochodzie. Do benzyn też mają środki czyszczące.

Opublikowano
He... he ... Ja też myślałem że tu mowa o dieslu ;-)

..........................................................................................

Generalnie to na privy nie prowadzę korespondencji.

Opublikowano
Przed ingerencją w silnik proponował bym chyba powymieniać te rzeczy bardziej zewnętrzne. Jeśli jest odma to dam sobie ręce uciąć, że jest jedna i ta sama od nowości albo od zakończenia serwisowania w ASO. Mój znajomy kupił X5 w 3.0d. Wymienił olej i po przyjechaniu do domu (20 km) w silniku sucho. Wymienił odmę i oleju nie ubywa. Jednak diesle BMW charakteryzują się nie pobieraniem oleju, a benzyna jak to benzyna lubi przepalić trochę oleju.