Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam,

wczoraj znajomy podłączył mojego turasa pod kompa, wywaliło 1 błąd - 07 moduł główny V - usterka napięcia wewnętrznego.

Czy ktoś wie, o co chodzi? Czy to ma związek ze świecami? Co w pierwszej kolejności sprawdzić/wymienić?

Gdzie w ogóle znajduje się ten moduł?

Czasem - bardzo rzadko - zdarza się, że po przekręceniu kluczyka zapala się tylko jedna kontrolka i radio, i nie mogę odpalić auta,

jednak przy ponownej próbie już wszystko trybi - i odpala bez problemu - czy to może mieć związek z tym błędem? Byłam przekonana, że to jakiś problem w stacyjce - przekaźnik wielofunkcyjny - miałam kiedyś podobny problem w innym aucie...a może przekaźnik, sterownik świec i moduł główny to to samo....? :8)

Jeśli ktoś wiec coś w temacie to bardzo proszę o pomoc.

pozdrawiam

Opublikowano
Pierwsze to podjedz do kogos kto ma sprzęt do bmw ...bo ten blad jest odczytany jakims universalnym urzadzeniem i nic nie mowi ... znajdz kogos z inpa lub disem

SPECIAL REMAPPING SERVICE - SOFTWARE ENGINEERING - IDA PRO

Chiptuning Łódź

ŁÓDŹ BYDGOSZCZ BIRMINGHAM LONDON

https://www.tc-performance.com/

Opublikowano

no wiem wiem własnie...myślałam, że może ktoś na forum też miał podobnie i wie coś więcej...Pewnie podjadę jakoś niedługo do kolesia i wszystko sprawdzi mi jak należy :)

pozdro

• 3 lata później...
Opublikowano
U mnie to silnik 1.9 benzyna 2000r. Przeczyszczenie świec nic nie daje.. Pozatym przez komputer nie mogę połączyć się z silnikiem.. wcześniej robiłem to bez problemu.. sprawdzałem bezpieczniki od OBD są ok.. może miał ktoś podobny problem? Z góry dzieki