Skocz do zawartości

wycieraczki do lamp oraz spryski !!!!!

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
Kupilem ostatnio wycieraczki do przednich lamp ale silniczki sa zatarte lub po prostu potrzebuja regeneracji,sa one z samochodu ktory stał dlugi czas i teraz pytanie co moge zrobic aby spowrotem dzialaly gdzie dostac take sliniczki lub jak je regenerowac??
  • 1 miesiąc temu...
Opublikowano
Nie wiem czy to jeszcze dla Ciebie aktualne, ale ja rozebrałem, przeczyściłem i nasmarowałem całe w środku i działa. Jest to prosta konstrukcja. Denko plastikowe i zatrzaski podważałem śrubokrętem. Powodem nie działania była lekka korozja i "złapanie" dźwigni wycieraczki w prowadnicy oraz przerwane połączenie wewnątrz silniczka (też rozbieralny i warto je wyczyścić). Najgorsze to jest to, że odkręciłem mocowania i nie pamiętam jak to poskręcać :mad2: . Jak ktoś ma zdjęcia mechanizmu z blaszkami mocującymi to prosiłbym o wklejenie zdjęcia lub przesłanie na maila.