Skocz do zawartości

Odgłos jakby zawór upustowy

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
W 320d chyba nie ma zaworu upustowego. Jednak od kilku dni podczas przyśpieszania i zmiany biegów słyszę ciche syczenie. Podobne odgłosy miałem kiedy odłączyłem EGR. Teraz jednak EGR podłączony a słyszę to. Co to może być?
Opublikowano
jakaś nieszczelność może, auto moc straciło ? głowa pod maske i niech ktoś gazuje i słuchaj czy gdzieś powietrze nie ucieka.
szukam
Opublikowano
  • Autor
Auto jeździ tak samo. Słuchanie pod maską nic nie da, bo to musi byc pod obciązeniem
Opublikowano
no wiec jeśli to coś z turbiną i ciśnieniem to na postoju tak samo ładuje cisnienie przecież.
szukam
Opublikowano
  • Autor
Turbina raczej nie wydaje takich odgłosów. Tym bardziej przy wciskaniu sprzęgła kiedy chyba nie pompuje (chyba :)). Odgłos pojawia się w tym momencie co np w autach z BOV, czyli takie psss przy zmianie biegów
Opublikowano
  • Autor

Nagrałem dzisiaj filmik z jazdy. Słabo to słychać ale zawsze coś. Odgłos wystepuje tylko w czasie jazdy gdy puszczam gaz. Tak jakby turbina, schodząc z obrotow tak świrowała

w 7 i 11 sek posluchajcie

http://youtu.be/plrMnswiB_E

Czy mozliwe że turbo przeładowuje? Jakbym zrobił logi dynamiczne to chyba będę wiedział jak dmucha?

Opublikowano
u mnie cos takiego podobnego wystepuje ale mam sportowy tłumik końcowy