Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
Witam wszystkich forumowiczów. Dzisiaj postanowiłem sobie założyć profil na forum, ponieważ mam problem z moim cackiem. Słyszę intensywne pukniecie najeżdżając np. na „załataną dziurę w jezdni”, na łączenie drogi jednej z drugą , delikatne dziurki na jezdni. Wymienione w BMW zostało tylne zawieszenie, amorki, sprężyny. Gumy wahaczy, guma nad mostem, tulejki. Nie znam się totalnie i proszę o pomoc. :D Dopiszę jeszcze, że ten dzwięk słychac tak jak by leżało coś w bagażniku, luźny był by akumulator, wszystko jest w pożądku. Naprawde prosze o mpomoc.
Opublikowano

Kolego przechodziłem niedawno to co Ty. U mnie efekt był taki, że stukanie było słyszalne na małej prędkości na nierównościach, czyli jak koło zbierało dziurę albo np. jechałem po kostce. Przy większych prędkościach tego nie słyszałem.

Myślałem, że to coś w bagażniku wali, więc wyjąłem całość - nic nie pomogło.

Później zamontowałem kamerę z głośnikiem przy lewym kole, prawym i bagażniku - nic nie pomogło.

Sprawdziałem wieszaki tłumika, bo dźwięk przyminał uderzanie czegoś o coś, albo walanie się przedmiotów w bagażniku - nic nie pomogło.

Okazało się, że do wymiany miałem łącznik stabilizatora z przodu ;) Chociaż do końca byłem przekonany, że stuki dochodzą z tyłu.

Szarpanie łącznikiem dawało odgłos identyczny jak ten słyszany z kabiny. Po wymianie jak ręką odjął.

Opublikowano
U mnie to "walenie " słychac było po prawej stronie auta, zarowno z przodu jak i z tylu ale tylko przy ostrzejszej jezdzie. Na przod pomogła wymiana łacznikow stabilizatora, z tyłu wymieniłem amorki- jeden sie rozlał -i byłem pewien ze to pomoże , ale niestety wciąż mocno puka. Znajomy diagnosta tez nic nie pomógł. Zagładam teraz pod inne e46 i zauważyłem ze w mojej Buni z prawej strony górny wahacz prawie dotyka drązka stabilizatora i na nierównosciach tu powstaje ten dzwiek. To tylko moja teoria- moze ktos z forumowiczów cos podpowie?
Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę.