Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam posiadam bmw e36 1.6 m43 z konca 98r pierwsza rej 99 ale to nie warzne.po wyczyśzczeniu silniczka krokowego samochód nie chciał dłuzsza chwile odplaic. Czyściłem go poniewaz mialem problem z obrotami na zimnym silniku. Teraz wsumie nic sie nie zmieniło tak samo odpala ze faluje chwile i jest ok co to jest sonda?

viewtopic.php?f=68&t=120678

Opublikowano
sprawdziłem wszystkie rurki odprowadzające ten tzw nadmiar powietrza z kolektora podp przepłwyką nie ma zadnych sladów lewego powietrza guma łacząca kolektoz z przepłwyka cała nie dziurawa i ja bym działaenie lewego powietrza chyba olal bo nie ma gdzie sie dostac chyba ze jest jakies miejsce o ktorym zapomniałem? TO Prosze o podpowiedz a wgl to czy po przeczyszczeniu krokowca po jego ponownym załozeniu samochód na samym początku może miec problem z rozruchem tak jak np w dieslach po wymianie filtra paliwa sie zapowietrzy a po kilku razach łapie? bo po jego załozeniu kilka minut nie mogłem go odplaic....
Opublikowano

sprawdż krokowca

wymontuj go i podłącz wtyczkę

po włączeniu zapłonu powinieneś czuć w ręku,jak on lekko wibruje a przesłona w środku powinna zasłonić połowę otworu

Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę.