Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
WItam problem z E90 320d silnik normalnie ;pracuje, po przejechaniu jakiegos odcinka np 50 km zapala sie trakcja auto traci na mocy momentami i przerywa przy przedkosciach ponad 100 , 120km/h miał ktos moze taki problem ? auto stoi w niemczech "drogi sevice" pisze z mysla ze moze ktos sie spotkał z tym problem albo mogłbym mi pomoc naprowadzic co i jak. bo normalnie głowa peka a BMW musi jezdzi jak przystało na dobre Auto :)
  • Zasłużeni forumowicze
Opublikowano

1 wyłącz trakcje żeby jezdzić

2. nie wymieniałeś przypadkiem opon? wszystkie 4 mają taki sam rozmiar?

3. komputer, wymiana czujnika abs

Opublikowano
hej pisze w imieniu mojego szwagra, Moja E46 M52 sprawuje sie swietnie :) , tak jak wyłaczy wczesniej trakcje to nic sie nie zmianie, mozesz włanczac i wyłanczac , po przejechaniu pewnego odcianka to juz wciaz swieci trakcja. opony od salonu 225/45R17 przod a tył 245/40r17. Nnic nie bło robione ani zmieniane w ostatnim czasie . tez kieruje sie na czujnik lewego koła tył. tak jak w e46 miałem tylko miałęm bez szarpań i kontrolki abs i recznego sie sweicili z trakcją a w tej E90 sama trakcja i przerywa nawet na małych predkosciach.
Opublikowano
dziekuje za zainteresowanie sie tematem. szwagier we wtorek ma termin na komputer, podstawowe dizalanie w takich prxzypadkach pozniej napisze co i jak, chyba ze ktos sie trafi co mial takis am przypadek.