Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam,

kupiłem e53 z zamknietymi drzwiami bocznymi od strony pasażera, zamek centralny nie reaguje w tych drzwiach, zdjałem tapicerkę i sprawdziłem że prąd nie dochodzi do centralki. Czy miał ktoś taki problem.

Druga sprawa to przekręcający sie zamek kluczyk w drzwiach od strony kierowcy, bez pilota i prądu auta nie otworzysz - nie jest to chyba normalne i czy może miec to związek z nie działającymi drzwiami bocznymi. ?

Opublikowano
Miałem podobny przypadek ,a mianowice mechanik cos robil przy aucie i nie przykrecil kostki laczacej drzwi z karoserią przez co od wilgoci przegnil jeden ( na szczęście) pin.Ktos mi doradzil żeby umyc auto i woda ktora się tam dostane spowoduje zwarcie przegnitego pinu i otworzy drzwi.Nie majac nic do stracenia tak zrobiłem i o dziwo drzwi się otwarly.Pozniej to tylko dolutować pin lub na sztuke kable polaczyc i po sprawie.PS.polej woda dokładnie w szczelinie gdzie sa zawiasy i po chwili proboj pilotem otworzyć.u mnie pomoglo.