Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam, zakładam nowy wątek bo nie znalazłem podobnego tematu.

W niedawno zakupionej 540 e39 nie działa mi pdc, po podłączeniu komputera wyskakuje błąd " wyłączony sygnał dźwiękowy" czy ktoś miał podobny problem albo wie jak go włączyć?? pozdrawiam i z góry dzięki za pomoc. Krzysiek

• Zasłużeni forumowicze
Opublikowano

Hmm, może poprostu uszkodził się "gong" - głośniczek który odpowiada za pikanie przy działaniu PDC?

Z tego co pamiętam on jest nad nogami kierowcy w tej osłonie, ale to tak na 90%.

Jak on jest uwalony, to PDC nie ma jak zasygnalizować przeszkody i nie działa.

Opublikowano
Ale chyba glośniczki są 4? Musialyby się uwalić wszystkie albo coś co nimi steruje.
Straight six in the front, manual gearbox in the middle and drive goes to the back - that's the chapter one, page one of the petro-sexual handbook :D
  • Zasłużeni forumowicze
Opublikowano

4?

Coś mi się nie wydaje, po co niby miało by ich być aż tyle?

Wydaje mi się że z modułu PDC był tylko jeden przewód sygnałowy do głośniczka.

Opublikowano
No na każdą stronę jeden :) Nie wiem czy masz u siebie PDC, albo może różniły się wersjami, u mnie jak zbliżam się do przeszkody np. prawym tyłem to z tamtej strony słyszę ostrzeżenie.
Straight six in the front, manual gearbox in the middle and drive goes to the back - that's the chapter one, page one of the petro-sexual handbook :D
Opublikowano
Do tyłu jest jeden montowany z tyłu, do przodu drugi montowany przy nogach kierowcy...dodatkowo różnią się barwą dźwięku.
www.facebook.com/bmwbyfazi
Opublikowano
Zgadza się, zacząłem wątpić i dzisiaj z premedytacją sprawdziłem. Te prawo/lewo to słyszałem chyba uszami wyobraźni, oczywiście są głośniczki tylko z przodu i z tyłu po jednym.