Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Panowie przymierzam sie do zrobienia małych i średnich zaprawek lakierniczych w mojej buni.

Tak żeby powstrzymać rudzielca przed dalszym spustoszeniem, a po niekończącej się zimie zamierzam oddać do lakierowania poszczególnych elementów.

Moja prośba polega na tym że może popdowiecie mi w jakie materiały mam się zaopatrzyć zeby te zaprawki porobić.

Poprostu mam troszkę czasu i chcę się pobawić w lakiernika. :lol:

Tylko mnie nie zbesztajcie za to że nie mam doświadczenia w tych sprawach i żebym się lepiej za to sam nie brał.

Chce to sam zrobic i byc później dumny że sam coś zrobiłem.

Opublikowano

No dobra dzieki chociaż za takie podpowiedzi.Chociaż jeden poczciwy :lol:

Ale licze na coś więcej.

Jaki papier jaka szpachla jaki podkład :?:

Opublikowano
ja ci radze tylko zrbic do momentu podkladu i jego juz nie ruszaj reszte daj lakiernikowi bo wpryski to trudna rzecz ,no chyba ze masz akryla wiec bedzie latwiej.papier 150-200 pozniej 300-400 i podklad obojetnie jakie moze byc akrylowy i szpach awykonczeniowa lub w natryskowa. tez na wiosne mam umowiona wizyte u lakiernika bawielem sie kiedys z lakierami ale jak mi powiedzial ze 150zl bede mial zrobione progi pod kolor drzwi na rantach klapa i wszystkie nadkola to szkoda sie bawiec .a wiem ze super robi .jak ktos chce namiary .pytac .pozdrowka