Skocz do zawartości

Wymiana miski olejowej - Proste rozwiązanie.

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano (edytowane)
Witam mam pytanie czy miska olejowa od silnika 1.8 z BMW E36 będzie pasowała do mojego silnika M43 ? 1.6 ? byłem na szrocie , ale coś mi nie pasowało, bo silnik z którego miałem wykręcić ową miskę , który wskazano mi na szrocie był całkowicie inny, i wielkością i od góry ,pokrywami np zaworów itp z przodu miał śmigło, wizkozę - chyba tak to się nazywa,a muszę pilnie ją dziś wymienić bo nie mam auta do pracy , i pytanko drugie czy w silniku m43 nie trzeba przy wymianie miski silnika lewarować i tym podobne ? czy wyjdzie po dodkręceniu śrub ? Edytowane przez dareckizg
Opublikowano
jak cos mam miske z m43 to raz a dwa troche zabawy jest przy wymianie, silnik musi isc do góry, moze Ci sie uda zeby sie minęło z wózkiem ale watpie jak cos bedziesz musiał wózek odkręcić i opuścić
Opublikowano
Ogrzewam temat , zabrałem się dziś za wymianę miski olejowej w silniku moim m43 ,no i tak jak kolega pisał nie wyjdzie przeszkadza belka , teraz pytanie , jak to rozwiązać ? na forum pisali ze nie trzeba ze wyjdzie , ale jednak nie , bo belka przeszkadza .Co najlepiej zrobić ? podlewarowac silnik ? tzn jak to dokładnie zrobić ? odkręcić poduszki całkiem śruby i lewarkiem podlewarowac ? czy tylko je popuścić? i silnik podlewarowc ? i w którym miejscu go podlewarowac?, a może dało by się wyciągnąć odkręcając pompę wspomagania? bo z boku ona blokuje ? proszę o pomoc, auto 2 dzień rozkręcone a potrzebne do pracy.Pozdrawiam.
Opublikowano
Witam ponownie, dałem rade,najprostszą metodą jest odkręcenie pompy wspomagania, 5 śrubek i pompa idzie w bok i miska na wierzchu, normalnie banał.